Sport

2016.11.30. 15:10

Kamilláért játszanak - Gáspár, Ferling és Bulath is pályára lép a tornán

Dunaújváros - A másik bajba jutott ember segítésére már láttunk nagyon sok szép példát.

Gallai Péter

Németh Magdolna december 10-ére szervez egy jótékonysági kézilabdatornát Nagy Kamilláért. Ő az a három és fél éves kislány, akinek támogatására a Dunaújvárosi Hírlap is adománygyűjtő akciót hirdetett. Emellett sokan mások is segítik a súlyos betegséggel küzdő gyermeket.

A Hepburn Cafe tulajdonosa saját maga és három gyermeke révén is közel áll a kézilabdához, és ez adta az ötletet, hogy tegyenek a kislány felgyógyulásáért, hogy megszervezzék ezt a tornát. Azaz a lényeg: december 10-én 10 órától 18 óráig kézilabdáznak majd különböző csapatok a sportcsarnokban, és a bevételt Kamilla gyógyulására fordítják.

- Nyolc együttes vesz részt a tornán. Soponyáról, Fehérvárról, Martonvásárról is érkeznek csapatok. De lesz egy Újvárosi Legendák elnevezésű együttes is. Ebben játszik majd Meggyes Rita, Baranyi Erzsébet, Takács Dusmáta, Bulath Anita, Gáspár Gabriella, Ferling Bernadett - ismertette az ötletgazda.

Az összefogás megható pillanatai különösen akkor jelentenek mozgósító erőt, amikor egy kis gyerek várja a segítséget

A nemes ügy érdekében újra szerelés húzó Gáspár Gabriella így nyilatkozott lapunknak: - Jómagam és Ferling Bernadett jól ismerjük Kamilla családját, mert Kamilla testvére jár a Labda-Banda foglalkozásaira. Természetes, hogy próbálunk mi is segíteni. Ez a Legendák elnevezésű csapat 16 óra felé lép majd pályára - fogalmazott a Kohász korábbi nagyszerű játékosa.

Takács Dusmáta, aki még aktív játékosa a Dunaújvárosi Kohásznak, szintén pályára lép. - Nagyon örülök, hogy én is segíthetek a kislánynak. Ilyenkor nem mérlegel az ember, mert segíteni kell. Egy kislány egészségéről van szó, s ebben az esetben nagyobbat dobban az ember szíve, és részese akar lenni egy szép, emberi cselekedetnek - mondta Takács Dusmáta, a D. Kohász beállója.

Ami pedig a további részletek illeti: a csapatok részéről az adomány a nevezési díj, a szurkolók pedig kétszáz forintot fizetnek be. Természetesen a jóval nagyobb összeget is hálásan megköszönik a rendezők. A büfé bevételének egy része is adományként kerül a családhoz.

A bemelegítéskor Szerecz Robi zumbázik majd a játékosokkal. A Zeusz Sport kupát ajánlott fel, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia pedig állja a terembérlet díját, ezen felül pedig licitálásra kínálja a válogatott Kovács Anna, valamint Oguntoye Viktória mezét. Ezek induló ára egyaránt húszezer forint, licitálni december 13-ig a DKKA honlapján lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!