Női vízilabda

2023.04.23. 19:30

Kiütéses sikerrel zártak Athénben

GP

A DFVE kapusa, Laura Aarts a hollandokkal első lett

Fotó: Szabó Miklós

A magyar női vízilabda-válogatott óriási fölénnyel, rendkívül simán, 13–3-ra nyert az olasz csapat ellen a világkupa második, athéni selejtező tornájának záró fordulójában pénteken este. Miután Bíró Attila szövetségi kapitány együttese már a rotterdami körben kiharcolta a szuperdöntős szereplést, így csak a jobb kiemelésért játszott, Athénban végül a harmadik lett. 

A magyar meccs előtt egy dunaújvárosi vonatkozású bravúr is történt a tornán, miután meglepetésre Hollandia a DFVE-ben védő kapus, Laura Aarts kiváló teljesítményére alapozva kőkemény meccsen 9–8-ra legyőzte az Egyesült Államokat. Ezzel a hollandok megnyerték a selejtezőt, és a szuperdöntő kiemelését nézve átírták a forgatókönyvet is, miután mögöttük az USA lett a második, a magyar–olasz meccs már csak a harmadik helyről volt hivatott dönteni. Ezt pedig kiütéses sikerrel szerezte meg a Garda Krisztinával és Mahieu Géraldine-nel felálló válogatott. 

A magyar csapat a júniusi, Long Beach-i szuperdöntőben a görögökkel találkozik a negyeddöntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!