Sport

2017.07.17. 19:35

Hatvan edzés nyolc héten

Ezen az első edzésen, majd a 13 órakor megrendezett sajtótájékoztatón már az új játékosok is részt vettek.

Jankó Árpád

A játékosokat várva reggel György László vezetőedző szívesen beszélgetett velünk a szakmai feladatokról. Természetesen ismerve a szakvezető habitusát, jól tudtuk, hogy a szabadságának utolsó szakaszában, tehát jó ideje már a csapata felkészülése, a munka megtervezése foglalkoztatta őt. Elmondta, hogy a felkészülés elején a szokásos erőgyűjtés, a kitartó futások lesznek a műsorban, de nem sokkal a kezdés után már előkerül a kézilabda is a foglalkozásokon. Megelőlegezve a délutáni sajtótájékoztatót, azért kiszedtünk belőle néhány fontos tudnivalót, amelynek zöme főképp a játékoskeretet érintette. Megtudtuk tőle, hogy Oguntoye Viktória a térdműtétje után már a felépülés közepén tart. (Időközben megérkezett Ogu a csarnokba, és hatalmas mosollyal köszöntötte társait az edzés elején. Érthető öröm, hiszen keserves hónapok után ő is és Kemény Dóra is végre csatlakozhatott a társaihoz.) Sajnos Kovács Anna műtétje után szintén csak részfeladatokat tud majd elvégezni. Szalai Babett viszont a sebészi beavatkozást követően (szintén a térd az oka mindennek) már teljes értékű munkát végezhet. Az új játékosok között is akadt egy maródi, de Dombi Luca bokasérülése már meggyógyult. A mestertől azt is megtudtuk, hogy az új bajnoki szezonban ismételten a csapat védekezésének stabillá tétele lesz a legfontosabb. Ezt a megállapítását később, a sajtótájékoztatón is hangsúlyozta.

Ez a gyakorlat nem az erőt fejleszti, inkább az ügyességet, az egyensúlyérzéket – de a futásra már rövidesen lehet számítani

A Kohász Akadémia nyitó sajtótájékoztatóján részt vett Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, aki röviden köszöntötte a csapatot. Megjegyezte, hogy Dunaújváros önkormányzata mindig a csapat mögött áll, és ezt a segítséget ezután is elvárhatja a csapat. Van jelene és jövője is a Dunaújvárosi Kohásznak - mondta, majd sok sikert kívánt a Dunaújvárosi Kohásznak.

Szemenyei István, az akadémia ügyvezető igazgatója ezután tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a közelmúltban a Rudas középiskola a diákolimpián megszerzett második hellyel büszkélkedhet, Takács Józsefné és Sánta Dóra csapatai egy első helyet és egy második helyet szereztek Szlovéniában egy komoly tornán. A legfrissebb kellemes hír pedig, hogy Braun Csenge a magyar U17-es válogatott csapattal Mauritiuson a strandkézilabda világbajnokságon első helyezést ért el.

Nagy taps fogadta az ügyvezető igazgató tájékoztatását, miszerint megszületett Azari Fruzsina kisfia, Dávid Dalton Barnabás. És nem árulunk el nagy titkot, hogy Bulath Anita kisbabája is nemsokára kopogtatni fog a mi világunkban.

Új hírként közölte még Szemenyei István, hogy Kudor Kittivel szerződést bontottak. Megszűnt a junior bajnokság, tehát az ifisták lesznek a legidősebb korosztály, külön számukra szervezett bajnoksággal. Azaz a felnőttmérkőzések előtt nem lesznek előmérkőzések. Az edzői garnitúrában is lesz kisebb változás. Takács Árpád vezeti a serdülő II csapatot. Kovács Adrienn dolgozik az U8 és az U9 együttessel. Zámbó Tibor pedig az U10 és az U11-es csapatokkal Mezőszilason foglalkozik.

Jókedvű új játékosok: Monori Orsolya, Bouti Fruzsina, Dombi Luca

Természetesen Szemenyei István mondatait, amely a csarnok állapotáról és az esedékes felújításról szóltak, nagy érdeklődés kísérte. Amit talán már lehet tényként továbbadni: a felújítás azért is halaszthatatlan, mert a sportcsarnok a jelenlegi állapotában már nem valószínű, hogy megkapja a működési engedélyét. A felújítási munka várhatóan tavasszal kezdődik, és az utána következő mérkőzések helyszínét kell majd ötven kilométeres körzetben megtalálni. A sportfejlesztést érinti az a tény is, hogy kétszáznegyven millió forint lehívására van lehetősége az akadémiának, de negyvenkét millió önrészt kell emellé betenni. Azt is megtudtuk még, hogy augusztus 27-én Horváth Nikolett emlékére egy tornát rendez az akadémia a 2002-2004-es korcsoportban. Az EHF Kupában pedig a második körben, október közepén lép pályára a csapat.

Katarina Tomasevics az oké-jellel, helyeslik: Szekerczés Luca és Kazai Anita

György László, a csapat vezetőedzője elmondta, hogy nyolc hét alatt kell fizikailag, játékban is felkészíteni ezt a közösséget. A harmadik hét után a Kohász Dániába utazik egy edzőtáborba, és ott a Viborggal is megmérkőzik. A Kohász Kupát most is megrendezik, és Vácra is elutazik az ottani kupára a csapat. Hatvan edzés és tizenöt tesztmérkőzés programja íródott be György László noteszába. Ezek után jöhet majd a nyitány a Budaörs csapatával. A sajtótájékoztatón természetesen mind a hat új játékos is jelen volt.

Ők a következők: Szekerczés Luca, Kazai Anita, Dombi Luca, Bouti Fruzsina, Katarina Tomasevics, Monori Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!