Sport

2017.06.07. 16:05

Ismét indulnak az Eb-n a dunaújvárosi cheerleaderek

A dunaújvárosi Spartan Cheerleading Sportegyesület évadzáró, jótékonysági gálát rendez. Az esemény június 11-én, vasárnap 17 órai kezdődik a Bartók nagytermében.

DH

De mi is az cheerleading? Hiszen elképzelhető, hogy sokan még egyáltalán nem találkoztak ezzel az idegen szóval elnevezett sportágról. Akkor most tisztázzuk a fogalmat! A cheerleading a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. A sportág az Egyesült Államokban az 1880-as években jött létre, elsősorban az amerikaifutball és a kosárlabda szurkolásának látványosabbá tételére.

A Nemzetközi Cheer Szövetségnek 105 ország a tagja, és világszerte 3,5 millió regisztrált sportolóval rendelkezik, és most ismét meg lehet alaposan lepődni. Ez bizony olimpiai sportág!

Visszatérve a dunaújvárosiak gálájához. A műsorban az egyesület minden sportolója fellép. Így az érdeklődők a táncos és akrobatikus szakág, az utánpótlás, a felnőtt korosztály, a kezdők, a haladók és a versenyzők látványos programját láthatják majd.

A Spartan a közelmúltban részt vett Győrben az országos magyar bajnokságon, ahol ezüstérmet szerzett, és kivívta a jogot arra, hogy részt vehessen - sorozatban harmadszor - a cheerleading Európa-bajnokságon. Az Eb június végén Prágában lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!