Sport

2017.04.23. 18:35

A bajnokság harmadik helyét is megszerezték a dunaújvárosi vízilabdázók

Fölényes győzelmének köszönhetően szombaton Szegeden megnyerte a bronzpárharcot a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata.

Gallai Péter

Az első összecsapáson, hazai pályán sima dunaújvárosi siker született, így a lányok ugyan óvatosak voltak a második felvonás előtt, de okkal bíztak abban, hogy szombaton lezárhatják a két sikerig tartó párharcot.

Szeged - DUE-Maarsk
5-13 (2-4, 1-4, 0-3, 2-2)

DUE-Maarsk: Kasó - Szilágyi 3, Menczinger 2, Gurisatti 4, Huszti D., Somhegyi 2, Mchunu. Csere: Kiss A. (kapus), Horváth 1, Brezovszki, Garda, Ziegler, Vályi V. 1, Sajben N. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 0/7, illetve 1/6.

A hazaiak szereztek vezetést a meccsen, ám utána gyorsan érkezett három dunaújvárosi találat. Majd 3-5 után Horváth, Vályi és Somhegyi megint hozott egy triplát a második negyed végére.

A csapat tagjai a szombati, szegedi mérkőzés után egyből át is vehették a harmadik helyezettnek járó érmeket Fotó: DFVE

A félidőt követően is lendületben maradt a DUE-Maarsk, sorra potyogtak a vendégtalálatok, a megszokottak szerint megint hármat rámoltak be a lányok a szegedi kapuba, 3-11. Azaz a harmadik nyolc perc után már teljes bizonyossággal ki lehetett jelenteni:Menczingerék győzelmét semmi nem veszélyezteti, akik nem akartak semmit a véletlenre, illetve a harmadik összecsapásra bízni.

Az utolsó játékrész semmi izgalmat nem tartogatott, a szegediek számára némi gyógyír lehetett, hogy döntetlenre hozták ezt az etapot.

A csapat ezzel a Magyar Kupa és a LEN Kupa után a bajnokságban is a harmadik helyen zárt. A lányok számára azonban még nem érnek véget az edzések, hiszen többen még harcban vannak a világbajnoki válogatott csapattagságért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!