Sport

2017.03.22. 20:35

Az utolsó másodpercig küzdelem, és végül dunaújvárosi győzelem

Dunaújváros - A női vízilabda bajnoki elődöntő első mérkőzését játszotta szerdán este a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics és a BVSC.

Gallai Péter

A mérkőzés a szép számú szurkoló mellett tekintélyes szakemberek előtt zajlott, Bíró Attila szövetségi kapitány érthetően kíváncsi volt a rangadóra, de itt volt a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund is. Igaz, ő hivatalos minőségében, hiszen egyik játékvezetőként őt delegálta a szövetség.

Vályi Vanda (10) volt az egyik legeredményesebb dunaújvárosi a hatalmas csata során Fotó: Ady Géza

- Viszont olyan kollégát már nem sikerült, aki a nagy eredményjelzőt kezelni tudta volna, és mivel hazai személyzet ezt nem teheti meg, ezért sötét a tájékoztató tábla - mondta a találkozó előtt Koszi Ferenc klubelnök.

DUE-Maarsk - BVSC
10-9 (3-2, 2-2, 3-2, 2-3)

Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Marjay, Fodor.

DUE: Kasó - Menczinger 1, Somhegyi, Szilágyi 3, Vályi V. 3, Mchunu, Vályi F. 1 Csere: Kiss (kapus), Brezovszki, Ziegler, Horváth 1, Huszti D., L. Luka, Garda 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC: Bolonyai - Kisteleki D. 2, Farkas, Takács 1, Leimeter 3, Máté 1, Gyöngyössy 1. Csere: Doroszlai (kapus), Pócsi, Besszer, Koncz 1, Kele, Varga, Utassy. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Gól emberelőnyből: 3/9, illetve 2/7.

Gól ötméteresből: 0/1, illetve 2/2.

Gyorsan kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, de 2-1 után csak a bírók nem láttak a gólvonalon túl egy hazai lövést, az ellentámadásból pedig egy ötméterest, majd az egyenlítést is kiharcolta a BVSC. A sérült Gurisattit helyettesítő Vályi Vanda emberelőnyből tett róla, hogy az első negyedet előnnyel zárjuk.

A folytatásban Koncz megszerezte az egyenlítést, egy megpattanó labda Kasót becsapva, becsorgott a hóna alatt. Szilágyi bombája újra az előnyt jelentette, de több támadás is elhalt a vendégvédelem ölelésében. Szerencsére Kasó nem egyszer a helyén volt, de a Kisteleki Szilágyi gólváltás után ez a 8 perc döntetlennel zárult.

A térfélecsere után Szilágyi elhozta a bedobás után a labdát, ami gólt ért, mert centerbe bejátszva Vályi Fanni tanítani való módon és eredményesen fordult be (6-4). Kasó újabb bravúrját lefordulás követte, ám a középen eltüntetett dunaújvárosi ellen (!) fújtak a bírók, a másik oldalon meg ötméterest ítéltek (6-5). Ha középről nem kapunk ítéletet, jöhet a távoli bomba, Menczinger minden dühét beleadva pókhálózott (7-5). Az újabb hazai kiállítást és ellenünk fújt kontrát is kivédekeztük, majd Vályi Vanda csodaszép találattal emelt a már amúgy is parázs hangulaton (8-5).

Az utolsó negyed kétgólos dunaújvárosi előnnyel kezdődött, ami gyorsan három lett: Szilágyi a ráúszásnál elhozta a labdát, Kistelekit kiállították, Mihók mester utasítása után pedig a "célszemély", Horváth Brigitta ki is használta a fórt. Másfél perc múlva viszont már csak egy volt az előny, két kiállítást is góllal fejezett be a BVSC. Az utolsó két, majd egy percre is egygólos előnnyel fordult a DUE-Maarsk, amikor Horváth kiharcolt egy ötméterest. A sorsdöntő büntetőt Szilágyi kihagyta... Volt még negyven másodperc, amit elképesztő küzdelemben kivédekeztünk.

A második felvonás április 1-jén lesz Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!