Sport

2016.06.09. 16:30

Jakab Noémi kiegyensúlyozottan szerepelt a berni Európa-bajnokságon

Dunaújváros - A fiatalabb lánytornászok, a juniorok előbb kezdték el a kontinensbajnokságot, mint a felnőtt versenyzők. A juniorok között csapattag volt a dunaújvárosi Jakab Noémi.

Jankó Árpád

Ő és a magyar fiatal csapat is nagyon jól kezdte a sorozatot. Az első forduló után a második helyen állt a Fehér Nóra, Jakab Noémi, Katona Barbara, Szabó Mónika és Szujó Dorka összeállított együttes. Egyéni összetettben Szujó vezetett, Jakab az ötödik helyen állt. Sajnos Fehér Nóra sérülése természetesen visszavetette a csapatot. A többiek, köztük a dunaújvárosi lány is tudásuknak megfelelő gyakorlatokat mutattak be. Végül Szujó Dorka bejutott az egyéni összetett döntőjébe, a válogatott csapat pedig a tizenharmadik helyen végzett huszonnégy csapat között. A dunaújvárosi Jakab Noémi nagyon közel állt ahhoz, hogy ő is bekerüljön a döntőbe. A huszonnégyes döntőről alig lemaradva a huszonnyolcadik lett, s a negyedik számú tartaléknak jegyezték, ami előkelő pozíciónak számít. Draskóczy Imre szövetségi kapitány is nagyon sajnálta, hogy Jakabnak nem sikerült a döntő.

A dunaújvárosi tornászlány így értékelte a berni szereplést.

- Voltak persze apró hibák, és Fehér Nóra sérülése miatt csak egy szeren tudott indulni, ez sem kedvezett a csapat eredményének. Ha ez nem történik meg, akkor a csapatunk a várt tizedik helyen végezhetett volna. Ráadásul az első körben érezhető volt a pontozóbírók szigora is, mert nem volt kikhez viszonyítani. A szerenkénti szerepléseim nem sikerültek rosszul, ha a gerendagyakorlatom jobban sikerül, akkor lehet, hogy döntős lettem volna.

Jakab Noémi következő megmérettetése Törökországban lesz

Azóta már Noémi is a megszokott tornacsarnokban gyakorol. Majd tizenhetedikén elballag a Vasvári iskolában.

- De még nincs vége a versenysorozatnak. Öt hét múlva pedig Törökországban indulok egy európai tornaversenyen. Addig is komoly munkát végzünk az edzéseken. Egyszóval: nincs megállás.

Trenka János edző szerint már az is nagy eredmény, hogy Noémi szerepelhetett az Európa-bajnokságon.

- Noémi jó úton halad. Két évvel ezelőtt lejött hozzánk Budapestről, bennünket választott, hogy itt szeretne tovább fejlődni. Tehetséges tornász, s bízunk abban, hogy nagy szorgalommal dolgozik tovább. Kiegyensúlyozottan versenyzett a kontinensbajnokságon. A talajgyakorlata és a felemás korlát szépen sikerült, nagyszerű volt az ugrás gyakorlata, magas pontszámot is kapott rá. Sajnos a gerendán rontott, és valószínűleg ezért nem került be a fináléba. De elégedett vagyok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!