Sport

2016.01.28. 20:21

Aranyérem az Öcsi Bácsi Kupán

Baracs – A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tornászlányai átlépték a megyehatárt.

Jankó Árpád

Kalocsán szerepeltek, mégpedig kiválóan. A jól sikerült megyei döntő után a baracsi tornászok Kalocsán vettek részt egy meghívásos versenyen. Az Öcsi Bácsi Kupát már több éve megrendezik a házigazda kalocsaiak Bács-Kiskun Megye tornászainak. A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola minden évben kap meghívót az egyre színvonalasabb „B” kategóriás tornaversenyre. A mostani viadalon végre sikerült a baracsiaknak elnyerniük csapatban az aranyérmet. (Eddig a második hely volt a legjobb.) A IV. korcsoport tornászai állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Az arany mellett ezüst és bronzérmet, értékes helyezéseket is szereztek a széchenyis lányok. Ezen a viadalon sikerült megelőzni a kiskunfélegyházi általános iskola csapatát, amely a tavalyi országos diákolimpiai döntőn is előkelő helyezést ért el.

A baracsi csapat. Felső sor. Hévízi, Keszler, Osztrieder Hanna, Csabankó, Tömöri, Csillag.Középen: Árva Gréta. Elől: Kiss, Osztrieder Dóra, Fodor, Karászi, Simon Fotó: Amatőr

A három  tagú csapatverseny végeredménye a II. korcsoportban: második helyezett a Fodor Maja, Árva Gréta, Osztrider Hanna trió. Harmadik helyezett: Kiss Beatrix, Kenyér Lilla, Simon Réka, Karászi Panna. Egyéniben Fodor Maja és Árva Gréta ezüstérmet nyert. Kiss Beatrix ötödik, Osztrider Hanna hatodik lett. A IV. korcsoportban aranyérmes lett a baracsi „A” csapat Csabankó Csilla, Osztrider Dóra, Tömöri Réka összeállításban. A „B” csapat a harmadik helyen végzett (Hévízi Marianna, Csillag Szabina, Keszler Alexandra ). Egyéniben holtversenyben ezüstérmet szerzett Tömöri Réka és Csabankó Csilla. Osztrider Dóra negyedik lett. A versenyre a tornászokat Árváné Fekete Anikó és Benkéné Juhász Márta készítette fel. A tornászokhoz kapcsolódó hír, hogy Kenyér Lilla, az iskola harmadik osztályos tanulója megkapta az idei tanévben  körzet Jó tanuló – Jó sportoló díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!