Sport

2015.09.16. 18:13

Haza jönnek a hokis fiúk - A DVTK Jegesmedvéket fogadják pénteken az Acélbikák

Dunaújváros - Pénteken játssza le második mérkőzését a MOL Ligában a DAB jégkorongcsapata. Talán nem tévedünk, ha azt mondjuk különleges mérkőzés kezdődik 18.15 órakor.

Agárdy Csaba

Az utóbbi két évben a Dunaújváros Miskolc hokimeccs mindig presztízs volt, hiszen a bajnoki címről volt szó. Most nincs ilyen jelentősége a találkozónak, hiszen össze sem lehet hasonlítani a DAB és a Jegesmedvék költségvetését. (Keretes írásunkból is kiderül, hogy a miskolci önkormányzat már harmadszor szavazott meg a hokisoknak több tíz milliós támogatást. A mérkőzés még sem lehet érdektelen, hiszen a borsodi főváros együttesében, három Acélbika is pályára lép majd pénteken. Galanisz Niknadrosz, Pavuk Attila és Somogyi Balázs is ellenfélként érkezik majd a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. Három olyan ember, aki itt nőtt fel, akiket minden Dunaújvároshoz köt, akik bármi történjen Acélbikák maradnak. A pénteki mérkőzés előtt szerettük volna mindhármójukat megszólaltatni, de csak Somogyi Balázst sikerült elérnünk, de ő a többiek nevében is nyilatkozott. - Remekül érezzük magunkat Miskolcon, amit ígértek a vezetők, azt tartják, én Puvak Atillával lakom együtt, Nika nincs velünk.

Somogyi Balázs itt még dunaújvárosi mezben. Tavasszal két társával Miskolcra igazolt. Barátként érkeznek majd a fiúk pénteken Fotó: Ady Géza

Somogyi Balázs elmondta, hogy úgy gondolták, hogy a három dunaújvárosi egy sorban játszik majd, de nem így történt, de hozzá tette: Még alakul csapat, bármi megtörténhet.

A változásban, hogy Miskolcra kerültek, igazán azt érzi Somogyi Balázs, hogy Miskolcon mennyire szeretik a jégkorongot, hogy a szurkolók milyen lelkesek.

A pénteki meccsről csak annyit mondott a csatár, hogy a dunaújvárosi különítmény már beszélt erről sokat: Nagyon furcsa lesz a mérkőzés, kíváncsi vagyok arra, hogyan fogad majd minket a közönség. Jó szívvel jövünk, hiszen ez a szülővárosunk. A többi meg már sportról szól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!