Sport

2015.07.20. 15:07

Népszerű lett a lőterünk - Neves magyar sportlövők indultak a dunaújvárosi versenyen

Dunaújváros - Szinte minden hétvégén durrognak a fegyverek a dunaújvárosi lőtéren. Gazdag a nyári program.

Jankó Árpád

Július 4-én és az elmúlt hét végén is rendeztek nívós lövészversenyt a dunaújvárosi lőtéren. A július eleji viadal tulajdonképpen a szakágvezető, Gazdag Gábor saját versenyeként volt meghirdetve. A GG Shotgun Shallenge elnevezésű rendezvényen negyvenketten indultak. Ezen a magyar sportlövőkön kívül külföldiek, csehek, szlovákok és komoly magyar klubok lövői: debreceniek, budapestiek, győriek és pécsiek is indultak. A műfaj: sörétes puska (pumpás és félautomata).

Gazdag Gábor a névadó firtatásunkra a következő felvilágosítást adta.

- Anyaklubom, a debreceni együttes, ahol a Közép-Európai bajnokságot is rendezték az egyik legjobb magyar klub. Itt sok tapasztalatot és barátot is szereztem. Tehát több jó ismerősöm is jelentkezett, amikor meghirdettem a saját versenyemet. Volt kiket Dunaújvárosba csalogatni. Rekkenő hőségben vetélkedtek a sportág elitjébe tartozó sportlövők. Rajtam kívül még Méninger János, Bor Norbert és Fekete Zsolt nevezett be a versenyre a dunaújvárosiak közül. Mindhárom hazai lövőnek ez volt az első sörétes megmérettetése. Bor és Méninger nem követett el hibát, tehát a szigorú szabályok ellenére nem zárták ki a versenyből őket, Fekete Zsolt pedig kellemes meglepetésre a középmezőnyben végzett.

Az első Puskás Géza és a második Vajda Miklós (mindketten debreceniek) társaságában a bronzérmes dunaújvárosi Gazda Gábor. Fotó: Amatőr felvétel

Azt már én mondom, hogy Gazda Gábor a félautomata szakágban bronzérmet szerzett, ami nagyszerű siker a szakág legjobbjai között.

A másik versenyre, az IDPA országos bajnokságba negyvenkilencen neveztek, köztük öt lány is szerepelt. Sőt, a magyarokon kívül szlovák lövész is indult. A dunaújvárosiak ebben a műfajban nem lőnek, de ezúttal Bor és Fekete ezt a versenyfajtát is kipróbálta. A középmezőnyben végeztek mindketten, ami szintén dicséretes eredmény. Erről a pisztolyversenyről tudni kell, hogy a lövészeten belül önvédelmi sportág, ennél fogva főképp rendvédelmiek szerepelnek benne. Izgalmassá teszi a lövészetet, hogy életszerű helyzetekben kell végrehajtani a feladatot.

A most következő hétvégén sem lesz üres a dunaújvárosi lőtér. Bakonyi András , a magyar pisztolylövészet kimagasló alakja tart zártkörű IPSC tréninget, edzőtábort a jelentkezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!