Sport

2014.07.30. 17:10

Strandkézilabda tornákat szervez a megyei szövetség

Dunaújváros - Idén is amatőr strandkézilabda kupasorozatot szervezett a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség, amelynek első állomása Rétimajorban volt. A tornára a megyei együtteseken kívül Tolnából is érkeztek csapatok.

Gallai Péter

A Fair Play Kupa névre hallgató viadalra végül négy női és hat férfi csapat nevezett be, a lányoknál körmérkőzéses rendszerben játszottak, a férfiaknál pedig két hármas csoportot alakítottak ki.

Mint Németh Miklósnak, a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség főtitkárának tájékoztatásából kiderült, Rétimajorban immár második alkalommal rendezték meg a kupát, amelynek további két állomása is lesz még idén. Augusztus 2-án Rácalmáson rendezik meg a következő Fair Play Kupát, majd augusztus 20-án Dunaújvárosban a Szent István Kupa keretében – ahol több sportágban is rendeznek tornákat – szerepelnek majd a strandkézilabdázók. Ami pedig ami az első tornát illeti, a női mezőnyben a Dunaújvárosi AC felnőtt gárdája végzett az élen, a Rácalmás, a Sárbogárd, valamint a Dunaújvárosi AC ifjúsági alakulata előtt.

A győztes Dunaújvárosi AC női csapata: Butty Andrea (balra), aki a torna legtechnikásabb játékosa is lett, mellette Chikhi Lilla Sabrina kezében a kupával, Sági Petra és a torna szervezője, Varga Brigitta, az FMKSZ strandkézilabda bizottság elnöke, volt válogatott játékos

Fotó: amatőr felvétel

A férfiak között a megyén kívülről érkező dunaföldvári együttes szerezte meg az első helyet, második lett Sárbogárd II-es csapata, a dobogó harmadik fokára pedig Sárbogárd I-es gárdája állhatott fel. Negyedikként a Zsarnokgyíkok fantázianévre hallgató társaság zárt, akik szintén Tolna megyéből jöttek a kupára. Ötödikként Dunaújváros és Simontornya közös együttese zárt, tovább erősítve Fejér és Tolna jó (sport)barátságát, a sort, illetve a kupát pedig a simontornyai strandkézilabdázók zárták.

A kupa legjobb női játékosának a DAC csapatában szereplő Butty Andreát választották meg, a legjobb női kapusa szintén a DAC felnőttből került ki, Menyhárt Daniella személyében. Rajta kívül különdíjban részesült Bencze Dóra, aki a Fair Play Kupa szellemiségének megfelelően saját csapatán – DAC ifi – kívül többször pályára lépett más együttesekben is, ezzel kisegítve őket. A legjobb férfi játékosnak a dunaföldvári csapat balkezese, Pach Alex bizonyult, a Fair Play Kupa legjobb férfi kapusa pedig Németh Tamás, a sárbogárdi csapat hálóőre lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!