Sport

2014.01.02. 16:35

Asztalitenisz: ismét merész tervek

Dunaújváros - Nem szerénykedtek sikerekben a Dunaújvárosi Főiskola asztaliteniszezői az őszi szezonban sem.

Jankó Árpád

A hibátlan csapat kész a sikeres folytatásra: Ármos József, Makk Benedek, Mayer Tamás, Varga Richárd, Bacsa Győző

Ismeretes a szakosztály filozófiája, miszerint nem tömegsport jelleggel foglalkoznak a sportággal, hanem csak azokat a fiatalokat pótolják időnként, akiket átirányítanak másik egyesületbe, vagy ajánlanak nekik egy másik sportágat. Azaz feltétlenül a minőségi előrelépés, mégpedig a lehető legrövidebb idő alatt, a legfontosabb céljuk. Jelenleg nyolc-tíz rendkívül tehetséges gyerekkel foglalkoznak, s csak az ő szorgalmukon múlik, meddig jutnak el a rangsorban. S ha már a rangsornál tartunk, azzal is büszkélkedhet a szakosztály, hogy a lányok közül a Szepessi Hanna, Bali Bettina, Bokros Kamilla trió nagyszerű eredményeket ért el az országos ranglista versenyeken. Ennek köszönhető, hogy Kamilla a huszadik helyével már az országos elitbe tartozik.

A régióban is egyedülálló a főiskolai asztaliteniszezők jelenlegi helyezése. Három NB-s (női NB I, két NB III) csapatot és egy megyeiben játszó együttest indítottak eredendően. Kimondottan elvárás csak az NB III első csapattal szemben van, ami pedig egyértelműen a bajnokság megnyerése. A gárda most veretlenül vezeti a tabellát, mégpedig huszonkét szerzett ponttal. A csapat egységes, egyenletes teljesítményt nyújtó négy játékosa a mezőny legjobb tíz játékosa között található. Bacsa Győző pedig stabil, megbízható játékával csatlakozik a négyeshez. A második együttes a középmezőnyben tartózkodik jelenleg, és ez az eltervezett célnak megfelelő eredmény. Ugyancsak megfelel az elvárásoknak a női NB I-es társulat, amely játéklehetőséget ad a női utánpótlásnak is.

A megyei csapatnál nem volt eredménykényszer, ennek ellenére nagy meglepetést jelent, hogy az őszi fordulót követően vezetik a fiúk a tabellát. A gárda gerincét a Fógel Szilárd, Nagy Milán és Kada Richárd hármas adja. Hozzájuk tartozik még Pulai Ferenc és Fülöp Mihály is. Amennyiben az első két hely egyikén sikerülne a feljutás az NB III-ba, akkor a jelenlegi három helyett négy NB-s csapatot indíthatnak jövőre. És ez példátlan eredmény eddig a régióban is. A DF DSE asztaliteniszezői továbbra is partneri kapcsolatban állnak a KSI együttesével, hiszen a szakosztály első embere, Makk Benedek is náluk edz, de az utánpótlás teljes szintjén komoly a munkakapcsolat. A DF DSE tehát sikeresen dolgozik, már a szünetben is edzettek, amiért, valamint a többi támogatásért is nagyon hálásak a főiskolának az asztaliteniszezők. A jövő héten pedig már meg is kezdődnek a küzdelmek a bajnokságokban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!