Sport

2013.07.10. 22:00

Gebei profi bíró lett

Dunaújváros - Gebei Péter 1985-ben Dunaújvárosban kezdett el jégkorongozni, később a Dunaferr-rel és az Alba Volánnal is magyar bajnok lett. Évekig volt a magyar válogatott oszlopos tagja. Nyolc éve adta fejét a játékvezetésre.

Agárdy Csaba

Eleinte csak hobbinak szánta a bíráskodást, azonban évről-évre komolyabbá vált a dolog, olyannyira, hogy néhány napja az EBEL három profi bírójának az egyike lett.

- Minek köszönheti, hogy tagja lett ennek a hármasnak?

- Az eddigi teljesítményemnek és annak, hogy megszereztem a nemzetközi jégkorong-szövetség A-licence-t és a kanadai szövetség legmagasabb szintjét, a hatodikat. Ezekkel a papírokkal felnőtt A csoportos világbajnokságot is vezethetnék. Eddig az ifjúsági A-ig jutottam. Tíz évig fújhatom még a sípot, így elképzelhető, hogy teljesül az álmom, hogy a felnőttek között is a legmagasabb szinten vezethessek.

Gebei Péter az EBEL-ben a legutóbbi szezonban is kemény meccseken bizonyította felkészültségét (Fotó: amatőr)

- Az EBEL-ben mire számíthat majd?

- Egy plusz egy éves szerződést kötöttünk, ami nem szezonra, hanem tizenkét hónapra szól. Egy szezonban minimum hatvan mérkőzést kell vezetnem. Fordulónként a három kiemelt meccset a három profi bíró vezeti majd.

- Eddig munka mellett bíráskodott, most profi lett. Ez azt jelenti, hogy feladta a civil foglalkozását?

- Igen, leszámoltam egykori csapattársam, Berényi Norbert cégétől. Itt szeretném megköszönni neki azt a segítséget, amit az elmúlt évek során kaptam tőlük.

Gebei Péter óriási lehetőséghez jutott (Fotó: Vohlmann György)

- Ezek szerint megéri főállású EBEL-bírónak lenni?

- Nagyon komoly fizetést kapok. Emellett biztosítanak számomra egy autót korlátlan tankolási lehetőséggel, fizetik a szállásomat és a teljes ellátásomat is.

- Sokan a legjobb magyar játékvezetőnek tartják. Láthatjuk még MOL Liga mérkőzésen?

- Itthon akkor működhetek közre a meccseken, ha a két liga erről megegyezik egymással. Mindenesetre azért szeretnék néhányszor hazai meccseken is vezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!