Sport

2013.05.13. 05:43

Vízilabda bronzpárharc: a DF-MM a BVSC ellen készül

Dunaújváros – Szerdán Budapesten folytatódik a vízilabda bronzpárharc, a DF-MM együttese a második sikerre, és a csata lezárására készül a BVSC ellen.

Gallai Péter

Pénteken izgalmas mérkőzésen szerezte meg hazai környezetben első sikerét a két győzelemig tartó párharcban a dunaújvárosi együttes, így már csak egy lépésre, egészen pontosan győzelemre van a bronzérem elhódításától a BVSC-vel szemben.

Mihók Attila gárdája eredetileg ma délelőtt játszotta volna a második összecsapást, de annak időpontja május 15-re, szerdára módosult, a kezdés pedig 18.15 órakor lesz. Menczinger Kata, a Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors csapatkapitánya szerint a BVSC Zugló nem adta könnyen magát, de amikor sikerült egyenlítenie az ellenfélnek a találkozó során, a vezetést már nem tudták átvenni, így a lélektani előny végig a DF alakulatánál volt.

– A mérkőzés elején azt mondtam a többieknek, hogy nem számít, ki áll velünk szemben, be kell darálni őket. Ez ugyan pénteken nem sikerült, de a győzelem összejött, úgyhogy végeredményben nagyon boldog vagyok. Szerdán el akarjuk dönteni a bronzérem sorsát, de idegenben, ha lehet, még nehezebb feladatunk lesz, mint idehaza, ennek ellenére mindent megteszünk, hogy a harmadik hely a miénk legyen – mondta a csapatkapitány. Tegnap elkezdődött a döntő is az Eger és a Szentes között, az első felvonást hosszabbítás után 9-8-ra az Eger nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!