Sport

2013.03.25. 15:50

Triplázhat a DAB

Dunaújváros - Kiváló szezont fut eddig a Dab.Docler, hiszen a magyar bajnoki cím után a MOL Liga első helyét is meg tudta védeni a csapat.

Boda Bence

Az egyik legjobban várt csata azonban még vissza van: szerdán hétkor a Volán ellen! A Dab.Docler vezetőedzőjével, Stephan Lundh-dal beszélgettünk a MOL Liga győzelem után, s a Fehérvár  elleni Magyar Kupa elődöntő előtt. A svéd mester természetesen örül, de a szezon koronáját szerinte is az jelentené, ha sok év után sikerülne felülmúlni a megyei riválist.

Stephan Lundh szerint legyőzhető a fehérvári csapat - Ők is csak hús, izom és csont... (Fotó: Lázár Zsolt)

- Mire gondolt, amikor 0-4-es állásnál megszólalt Csíkszeredában a mérkőzés végét jelző duda, s ezzel megnyerték a MOL Ligát?

- Természetesen nagyon örültem, kemény szezon volt az idei. Persze egy kis elégedettség is végigfutott bennem, mert ez volt az egyik konkrétan megfogalmazott cél. Örülök, hogy sikerült megvédeni a kupát, mert idén egy kicsit jobban felkészültnek, keményebbnek éreztem az ellenfeleket.

- Ha visszatekint, mit gondol a MOL Liga 2012-2013-as szezonjáról?

- Ahogy már fentebb is mondtam, sokkal közelebb kerültek egymáshoz a gárdák. Ha leszűkítjük a kört a Dab.Doclerre, akkor annak örülök, hogy sokan, sokat fejlődtek a csapatunkban. Kiss Dani, Nagy Richárd, Pavuk, Somogyi, Szappanos - mind-mind fiatalok, s alapemberekké váltak a csapatban, persze az összes Acélbika keményen dolgozott a sikerért.

- A szezonnak azonban nincs vége, hiszen szerdán érkezik a Fehérvár. Megverhetjük őket?

- Határozottan úgy gondolom, hogy igen. Tavaly nem voltam elégedett az ellenük mutatott játékunkkal, remélem idén nagyobb ellenállást fejtünk ki. Egy meccsen minden megtörténhet, ez is a mi oldalunkon van. Mindenki tudja, hogy az EBEL-ben szeretne indulni jövőre a csapat, úgy gondolom ott is jó reklám lenne legyőzni egy már ott szereplő csapatot tétmérkőzésen. Azt sem szabad elfelejtenie a nálunk játszó válogatott aspiránsoknak, hogy a Volán padján a válogatott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz ül majd. Tavaly két aranyat sikerült nyernünk, idén hármat akarunk belőle csinálni... Abban bízom, hogy a tavalyi meccsekkel ellentétben, idén megadjuk magunknak az esélyt a győzelemre. Legutóbb túl sok tisztelettel játszottunk a fehérváriak ellen, pedig ők is csak csont, hús és izom -  mint mindenki más!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!