Sport

2013.03.26. 13:56

Ezúttal a kupa a tét a Dab-nak

Dunaújváros – Talán az év mérkőzése következik ma este jégkorongban. A magyar bajnok és MOL Liga győztes Dab.Docler a magyar hoki EBEL-ben szereplő kirakatcsapatát, a Sapa Fehérvárt fogadja. A találkozó 19 órakor kezdődik a jégcsarnokban.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosiak annak ellenére, hogy a bajnokság és a MOL Liga megnyerésével már mindenképpen sikeres szezont zárnak, nagyon várják a ma esti Magyar Kupa mérkőzést a Sapa Fehérvár ellen. Az Acélbikák úgy gondolják, hogy igazi értékmérő lesz ez a derbi, itt szeretnék megmutatni, hogy méltó ellenfelei tudnak lenni az EBEL-ben szereplő székesfehérváriaknak.

Azari Zsolt, a DAB elnöke is nagy várakozással tekint a találkozó elé.

– A sport arról szól, hogy kihívásokat keressen az ember. A mai mérkőzés igazi kihívás, mindenki bizonyíthatja, mennyit tud. Ennek a meccsnek a nézők lesznek a legnagyobb nyertesei, és sportvezetőként sokkal többet nem is várhatok el. Mind a két csapatban sok a dunaújvárosi játékos, kíváncsian várom, mire lesznek képesek ezen a találkozón. Nekünk sok volt a MOL Liga rájátszásában a tíz mérkőzés, sokat kivett a csapatból ez a sorozat. Ahogy ilyenkor gyakran előfordul, nő a sérültek száma is. Három hátvédünk, Peter Hubara, Marek Chvatalra és Erdélyi Péterre sem számíthatunk. A kapusunk, Peter Sevela sem egészséges, a lába fáj, de reméljük ő játszhat.

Egy évvel ezelőtt játszott utoljára egymás ellen a DAB és a Sapa Fehérvár

Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár első embere is jó mérkőzésre és sok nézőre számít.

– Székesfehérvárról legalább ötszázan eljönnek a mérkőzésre, a mi szurkolóink is várják a találkozót. Sok nézőre, és színvonalas mérkőzésre számítok. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ezért az eredmény jóslásába nem bocsátkoznék. Mindkét csapatban több olyan játékos van, akinek a válogatottság miatt nagyon fontos a találkozó, hiszen a szövetségi kapitány Rick Chermonaz is ott lesz. Tudom, hogy mindkét csapat nagyon komolyan veszi az összecsapást. Nekünk kimondottan jól jön ez a derbi, hiszen rég játszottunk tétmérkőzést. Szeretnénk bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk a magyar bajnokságot és MOL Ligát nyert dunaújvárosiaktól.

A két csapat utoljára egy évvel ezelőtt találkozott egymással, akkor a magyar bajnokság elődöntőjében mérték össze a tudásukat. Az egyik fél három győzelméig tartó párharcát a fehérváriak nyerték meg 3-0-ra.

Mivel a pályaelőny az Acélbikáknál volt, ezért két meccset is Dunaújvárosban rendeztek meg. A fehérváriak 3-0-ra és 7-2-re nyertek idegenben, míg hazai pályán 6-1-re győzték el az Acélbikákat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!