Sport

2013.01.18. 18:51

Dunaújváros is az EBEL-ben?

Már többször felvetődött, hogy a Dab.Docler jégkorongcsapata is elindul az EBEL-ben. Ennek azonban mindig volt valami akadálya. Most ismét próbálkozik a dunaújvárosi vezetés.

Agárdy Csaba

A Dab.Docler elnöke, Azari Zsolt már évek óta tervezi, hogy a dunaújvárosi csapat az EBEL-ben induljon. Legközelebb tavaly állt hozzá a gárda, amikor a Nationalligában, az osztrák másodosztályban szerepelt. Akkor arra gondoltak, hogy ez ugródeszka lehet az EBEL-hez. A Dornbirnnak és az Innsbrucknak az is volt, de az Acélbikáknak nem. Ugyanis a dunaújvárosi tapogatózásokra egyértelmű válasz érkezett az EBEL-vezetéstől, egy ötvenezres magyar iparvárosnak nincs meg az a marketing értéke, amit az EBEL elvár. Viszont azt is jelezték, hogy Magyarországról egy budapesti csapatot szívesen vennének a ligában.

Azari Zsolt novemberben egy nyilatkozatában már burkoltan célzott arra, hogy a Dab.Doclert budapesti központúvá teszi. Ezt leginkább abból a mondatából lehetett kikövetkeztetni, amiben azt említi, hogy Dunaújvárosban mindig lesz minőségű jégkorongcsapat. Ekkor sokan sejtették a városban, hogy lesz egy csapat Budapesten, amely az EBEL-ben szerepel majd, és lesz egy Dunaújvárosban, amely farmcsapatként a MOL Ligában indulna.

Az álmok és a tervek szerint az  ősztől akár a Sapa FAV19-nek magyar riválisa is lehet az EBEL-ben (Fotó: Koppán Viktor)

A napokban egyértelműsödött, hogy ez a célja a Dab.Doclernek. Azari Zsolt csütörtökön - lapunkat leszámítva - közölte, hogy beadták nevezésüket az EBEL-be, döntés májusban lesz az ügyben. Docler Budapest néven a káposztásmegyeri  Jégpalotában játszanák a hazai mérkőzéseiket.

Hogy mi lesz a dunaújvárosi hokival, az nagy kérdés...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!