Sport

2012.12.05. 15:23

Vízilabda: a juniorok megverték Dél-Afrikát

Perth - Simán bejutott az ausztráliai vb-n a legjobb nyolc közé a magyar junior női vízilabda-válogatott, miután a szerdai meccsen legyőzte Dél-Afrikát.

Gallai Péter

A lányok csoportmásodikként végeztek, ezért egy plusz kör várt rájuk a nyolc közé jutásért, mégpedig a D-jelű négyes harmadikja, Dél-Afrika ellen. A meccs esélyese a magyar válogatott volt.

Magyarország - Dél-Afrika 16-3 (3-0, 5-0, 6-2, 2-1)

Magyarország: Horváth A., Doroszlai (kapusok), Miskolczi, Garda, Kövesdi 1, Sikter 1, Gurisatti 1, Gémes 1, Horváth B. 1, Illés 3, Hajor 2, Kele 2, Ziegler 4.

A négy dunaújvárosival felálló együttes ott folytatta, ahol India ellen abbahagyta, azaz gond nélkül szórta a gólokat az afrikai gárda ellen is. Az első két negyed után még érintetlen volt a magyar kapu, s már ekkor bőven eldőlt a továbbjutás kérdése. A találkozón az összes DF-MM vízilabdázó betalált, közülük  a csapat legeredményesebbje a négy gólig jutó Ziegler Diána volt.

Mihók Attila, a csapat edzője természetesen örült a továbbjutásnak:
- Azonban a meccs után már a csütörtöki negyeddöntőre koncentrálunk. Este kipróbálunk egy különleges gyakorlatot, de a játékunk képét ezzel nem tudjuk gyökeresen megváltoztatni. Ezért fontos, hogy a lányok azt játsszák, amit megbeszélünk. Bízom benne, hogy tudunk nyerni, de kemény küzdelemre számítok.

A csapat csütörtökön a rendező Ausztráliával találkozik a négy közé jutásért. A két együttes nyáron Dunaújvárosban az Olimpiai Reménységek Tornáján találkozott egymással, akkor válogatottunk 20-3-ra diadalmaskodott, persze nem lehet tudni, az ellenfél akkor mennyire altatott.

További eredmények: Csehország - Új-Zéland 6-18, Üzbegisztán - Brazília 4-20, Olaszország - Oroszország 6-10.

A holnapi negyeddöntők párosítása: Magyarország - Ausztrália, Egyesült Államok -  Új-Zéland, Görögország - Brazília.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!