Sport

2012.07.18. 12:22

A Dunaújvárosi Kohász KA hétfőn elkezdi az edzéseket

Dunaújváros - A Dunaújváros Kohász KA női NB I-es kézilabdacsapat vezetése versenyt fut az idővel. Más lett volna a helyzet, ha már május környékén megtudják: továbbra is első osztályú a státusz.

Péter Gyöngyi

A jelenlegi játékoskeret július 23-án kezdi a felkészülést, de addig a játékosoknak egyéni edzésprogramot kell teljesíteniük. A D. Kohász KA stábjai már összeálltak. Az első csapatot Mátéfi Eszter, a juniorokat Takács Józsefné, az ifistákat Rapatyi Tamás, a serdülőket pedig Meggyes Rita dirigálja. A munkát Bakos István kapusedző segíti, a gyúró pedig változatlanul Bába Mihály, s a csapatorvos dr. Úr Viktor. Technikai vezető Oblisz Anita, akinek segítője Sebestyén Ágnes.

A hazai alapozás az elején egy hétig tart, mert július 30-tól augusztus 4-ig a felnőtt együttes edzőtáborozik Egerben. Az egri kapcsolat azzal magyarázható, hogy a csapat egyik támogatója, a dunaújvárosi főiskola megállapodást kötött testvérintézményével, az egri főiskolával. Ennek köszönhetően a Kohász egyhetes egri táborozását követően az NB I B-s egri kézilabdacsapat érkezik majd Dunaújvárosba gyakorolni.

Mátéfi Eszter gárdája természetesen előkészületi mérkőzéseken is részt vesz. Egerben egy minitornán a házigazdákon kívül például az osztrák bajnok Hypo együttesével is játszik.

Idehaza pedig a Kohász Kupán, augusztus 24-25-én a romániai Zilah is indul. Ezenkívül érkezik még Gulyás István váci csapata, az első osztályban újoncként szereplő BSE-Főgáz és Imre Vilmos szakvezető formációja, a siófoki együttes. (Egyébként a Siófok csapatából visszatért a dunaújvárosi egyesülethez a tehetséges fiatal kapus, Csapó Kíra.)

A felkészülési mérkőzések sorozata természetesen még nem teljes. Elképzelhető még néhány találkozó a bajnoki rajt szeptember 1-je előtt. Lehetséges, hogy a Kohász megmérkőzik majd a békéscsabai együttessel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!