Sport

2011.04.27. 02:28

A Nyuszi Kupáért

Dunaújváros - Nyuszi Kupa néven judotornát tartottak Dunaújvárosban április 16-án. A dunaújvárosiak négy klub gyerekeit, versenyzőit hívták meg.

Jankó Árpád

A versenyen két kategóriában versenyeztek a gyerekek. Az óvodás és a diák A, B, C és a serdülő csoport külön vetélkedett. A rendezvénynek célja volt, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a kezdők számára, és a meglehetősen egyhangú edzések közben legyen motiváció és sikerélmény is a sportoláshoz.

Családias hangulatban a várt izgalmas csatákat láthatták a jelen lévők. A verseny közös bemelegítéssel kezdődött, majd először az aprók, az óvodások léptek a szőnyegre. Az ovisok nagy komolysággal, lelkesedéssel és mosolyt fakasztó mozdulatokkal állták a sarat, bemutatva azt a tudást, amit az ovi-judo foglalkozásokon szereztek.

Az ovisok eredményhirdetését követően a diákkorosztály képviselői léptek szőnyegre. Természetesen az idősebb versenyzők már szakszerűbb , látványosabb judodobásokat hajtottak végre. A körmérkőzéses formában versenyző csoportok számára nagy előnyt jelentett, hogy mindenkinek három-négy mérkőzésen lehetett indulnia - még akkor is, ha netán veszített -, s ez komolyabb versenyrutint adott a csöppségeknek. A Nyuszi Kupán hatalmas dunaújvárosi siker született, a meghívottak csak néhány dobogós helyezést értek el, zömében a hazaiak szerepeltek sikeresen.A dunaújvárosi klub tizenhat első helyet szerzett.

 

 

Címkék#judo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!