Sport

2010.05.17. 02:27

Hatodik lett az Újváros

Székesfehérvár - Befejeződött az NB I-es női kézilabda-bajnokság. A rájátszás utolsó fordulójában a fehérvári FKC a Dunaújvárost fogadta. A megyei rangadó a vendégek sikerét hozta.

Matók János

Alcoa FKC - Dunaújváros 32-37 (12-20)

Székesfehérvár, 600 néző. Vezette: Horváth, Marton.

Alcoa FKC: Szikora - Azari 2, Bízik 2, TILINGER 11/5, Horváth 3, BERNATAVICIUTE 5, VINCZE 7. Csere: Trimmel (kapus), Németh 2, Gabnai, Kovács, Kuhinkó. Vezetőedző: Mihály Attila.

Dunaújváros: PISÁK - Balogh 2, SÁRI 7, Takács F., GÁSPÁR 5, Ferling 4/2, NAGY 6. Csere: Győri (kapus), RADULOVICS 8/3, TAKÁCS D. 4, Erdősi, Berta, Felső 1. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

Hétméteres: 8/5, ill. 6/5. Kiállítás: 12, ill. 12 perc.

Lényegében tétnélküli fehérvári találkozóval zárult az NB I-es női kézilabda-bajnokság rájátszása a középmezőnyben, ám miután egy Fejér megyei rangadóról volt szó az FKC és a Dunaújváros között, volt némi presztízse az összecsapásnak. És ezt a vendégek jobban átérezték.

A forgatókönyv az alábbi volt: a Dunaújváros menetrendszerűen 1-2 góllal vezetett, a hazai csapatnak legfeljebb csak az egyenlítés sikerült. Aztán a határozottan védekező Újváros 11-9 után fokozatosan meglépett, a kapus Pisáknak, és a mezőnyben feltűnően agilis, valamint gólerős Gáspárnak köszönhetően. De nem csak ők, a csapat valamennyi tagja megtette a magáét a pályán. Annak ellenére, hogy az első félidőben alig cseréltek. A szünet után Balogh szerezte az első gólt (12-21), s ezzel lényegében eldőlni látszott a győzelem. Már nem engedték ki a kezükből a győzelmet a vendégek. Így a Dunaújváros lett a 6., a fehérvári csapat a 8. helyen végzett.

 

Rapatyi Tamás annak örült, hogy egy győztes meccsel köszönt el a lányoktól és a klubtól. Mert ahogy hírlik, Kiss Szilárd lesz újból a dunaújvárosi női csapat mestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!