Röplabda

2015.08.26. 13:45

Megkezdték a felkészülést a röplabdások

Dunaújváros - Hétfőn megkezdték a felkészülést a 2015/2016. évi első osztályú bajnokságra a Dunaferr Sportegyesület férfi röplabdázói.

Gróf András

A dunaújvárosi együttest továbbra is Tomanóczy Tibor vezetőedző irányítja, akivel a klub jövőre vonatkozó elképzeléseiről beszélgettünk.

- Szerencsére az idei szezont nem kell a nulláról kezdeni, mint azt az elmúlt években tettük. Ezúttal csak két ember távozott a nyáron a szakosztálytól. Tar Szabolcs szünetelteti a sortolói pályafutását, és a jövőben a tanulmányaira összpontosít. Sárik Martin pedig az egyik nagy riválishoz, a Dági KSE együtteséhez igazolt. Hosszú idő után egy érkezőről is beszámolhatok, hiszen Gebhardt Norbert visszatért hozzánk. A felnőtt keret tizennegyedik tagja pedig Móró Ákos lett, aki eddig a saját utánpótlásunkban szerepelt.

- Teljes volt a létszám az első edzésnapon?

- Guzmics Richárd és Kiss Marcell hiányzott a nyitó napon, de ők is hamarosan bekapcsolódnak a munkába.

- Milyen jellegű tréningekkel indult az edzésprogram?

- Az első két hétben a fizikai felkészülésen lesz a hangsúly. Különös gondot fordítunk az alap, és a gyorsasági állóképességre. Több játékosunk szerepelt az utánpótlás válogatottban a nyáron, és a többiek is elindultak az országos strandröplabda bajnokságon, így van mire építkezni. Szombaton már Pozsonyba utazunk, ahol kétszer is megmérkőzünk a Komarno gárdájával.

- Ezt követően két felkészülési torna is szerepel a programban

- Szeptember 5-én a Dunaújváros Sportcsarnok ad otthont a hagyományos Dunaferr Kupa Szász Antal Emléktornának. A tornán vendégünk lesz a Kecskemét, a Pécs, a Komarno, a Pénzügyőr és a Szolnok együttese. Egy héttel később Kecskemétre utazunk, ahol a kétnapos Hírös Kupán indulunk.

A sárga mezes Bohnicsek Szilveszter a keddi edzésen vidáman végzi a páros erősítő gyakorlatot
Fotó: Ady Géza

- Mikor indul a bajnokság alapszakasza, és milyen célkitűzéssel vágnak neki a szezonnak?

- Nem lesz egyszerű a rajtunk, hiszen szeptember 19-én a címvédő Kaposvár otthonában kezdünk. Alapcélunk a nyolc közé jutás, de titokban reménykedünk a négy közé kerülésben. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen még mindig nagyon fiatal a csapatunk. Remélem, azonban a befektetett munkának meg lesz az eredménye.

- Mely együttesek a legnagyobb ellenfelek?

- A Kaposvár és a Kazincbarcika gárdái szerintem kiemelkednek majd a mezőnyből. A Kecskemét, a Dág, a MAFC, Pénzügyőr, a Sümeg és mi nagy harcot vívunk majd az élmezőnybe kerülésért. Ezek a gárdák közel azonos szintet képviselnek. A nézők örömére küzdelmes mérkőzések várhatóak.

- A Magyar Kupában meddig szeretnének eljutni?

- Jobban szeretnénk szerepelni, mint az elmúlt két évben, ami a legjobb négy közé kerülést jelentené, de sok függ a sorsolástól.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!