Rendőrségi

2012.09.17. 13:54

Kerékpárosnak és autósnak is felelnie kell ittas vezetésért

Fejér megye - Ittas vezetőkből az elmúlt napon sem volt hiány, volt, akinek jogosítványát vették el, más bírságot kapott.

duol.hu

Vasárnap délelőtt Móron, a Deák utcában vontak ellenőrzés alá a járőrök egy 39 éves móri férfit, aki egy lassú járművel közlekedett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda 0,17 mg/l értéket jelzett. A férfi az alkoholfogyasztás tényét a helyszínen nyilatkozaton elismerte, ezért az intézkedő rendőrök 100.000 forint közigazgatási bírsággal sújtották.

Kora délután a 81-es főút 31-es km-szelvényében ellenőriztek a rendőrök egy 45 éves szerb állampolgárt, aki egy Mercedes típusú személygépkocsival közlekedett. Az alkoholszonda itt 0,42 mg/l értéket jelzett. A férfit így a járőrök vér-, és vizelet-mintavételre állították elő a Móri Kórházba, ahol az orvos enyhén ittasnak minősítette a klinikai tünetek alapján. A rendőrök a vezetői engedélyét a helyszínen elvették, ellene bűntető-feljelentést tettek.

Kora délután Dunaújvárosban, a Kistemető utcában a járőrök intézkedés alá vontak egy kerékpárost. A biciklissel szemben alkalmazott légalkohol-mérés eredménye 1,31 mg/l érték volt, ezért a férfi ellen közigazgatási feljelentéssel éltek.

Polgárdi és Füle között a polgárdi járőrök ellenőrzés alá vontak délután egy VW személygépkocsit, amivel egy 37 éves adonyi férfi közlekedett. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda 1,76 mg/l értéket jelzett, így a férfit a rendőrök mintavételre állították elő. Az orvos a vizsgálatokat követően a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak minősítette. Az eljárás megindult vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!