Rendőrségi

2012.02.02. 13:07

Kardot lopott a portás a debreceni Déri Múzeumból

Egy csaknem egymillió forint értékű kardot lopott el a felújítás alatt lévő debreceni Déri Múzeumból az intézmény portása.

MTI

Kovács Károly rendőr százados ismertette: január 8-án értesítette egy műgyűjtő a Déri Múzeumot, hogy egy feltehetőleg onnan származó kardot hirdetnek az interneten. A múzeum munkatársai a raktárban végzett ellenőrzéskor vették észre, hogy a tárgy valóban hiányzik, ezért a rendőrséghez fordultak. A nyomozók kiderítették, hogy a jelenleg felújítás alatt álló és zárva tartó múzeum egyik 28 éves portása vitte azt magával. A férfi a csaknem egymillió forint értékű kardot 30 ezer forintért adta tovább egy 36 éves debreceni férfinak, aki azt 70 ezer forintnyi műtárgyra cserélte be egy debreceni régiségkereskedőnél. A rendőrség szerdán végzett házkutatást a 44 éves régiségkereskedő debreceni lakásában, ahol megtalálták a kardot.

A portás ellen sikkasztás, míg a 44 éves férfi ellen orgazdaság gyanújával nyomoz a rendőrség - tette hozzá Kovács Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!