Rendőrségi

2012.01.23. 16:37

Biztonsági kamera buktatta le a vízóratolvajt

Dunaújváros - A bennük lévő színesfém miatt lopta sorra a vízórákat egy dunaújvárosi férfi, aki az értékesített tárgyakból befolyt pénzből fedezte kábítószer-szükségletét. Egy lépcsőházban azonban kamera volt felszerelve...

Dunaújvárosi Hírlap

December eleje óta az eddigi adatok szerint összesen kilenc vízórát szerelt le és vitt el Dunaújváros területéről az a 29 éves férfi, akinek előzetes letartóztatásba helyezéséről hétfőn döntött a nyomozási bíró. A férfit még pénteken fogták el a dunaújvárosi rendőrök - számolt be az esetről  hétfőn R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Az első vízóra eltűnését még múlt év december 7-én jelezték egy Római körúti társasházból. Ezt még további nyolc követte. Az akkor még ismeretlen tettes egy csőkulcs segítségével szakszerűen szerelte le a lépcsőházakban, vagy a pincékben elhelyezett főmérő órákat, azok színesfém tartalma miatt. A leszerelt és eltulajdonított órák értéke egyenként 35-50.000 forint között mozgott.

A tettest január 4-én egy Fáy András utcai lépcsőházban felszerelt kamera buktatta le. A kamera felvétele alapján tudták a nyomozók azonosítani a számukra amúgy jól ismert 29 éves férfit, akit el is fogtak. Ismert tartózkodási helyeit visszatérően ellenőrizték a rendőrök, mígnem január 20-án eredménnyel jártak.

A 29 éves férfi dunaújvárosi tartózkodási helyén, elfogását követően házkutatást tartottak a nyomozók. Szerszámok, kilincsek, zárbetétek mellett egy köteg vörösréz drótot, valamint egy villanymotort foglaltak le. A gyanú szerint az elkövető olyan lépcsőházakba ment be, ahová akadálytalanul tudott bejutni. Egy csőkulccsal szerelte a vízórákat. Az értékesítésből származó pénzből élt, ebből fedezte kábítószer-szükségletét is. Elmondása szerint az elkövetések idején is kábítószer hatása alatt állt.

A pénteken elfogott férfit kisebb értékre, nemesfémre, nemesfém ötvözetre vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra elkövetett lopás bűntettével gyanúsították meg az újvárosi nyomozók. Hétfőn Székesfehérváron az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését - tudta meg a dh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!