Rendőrségi

2010.04.14. 12:25

Sikkasztás miatt előállították Monok polgármesterét

Jelentős értékű sikkasztás megalapozott gyanúja miatt szerdán előállították Szepessy Zsoltot, az Összefogás párt elnökét (Monok polgármesterét) a rendőrök - értesült a hvg.hu. Az érintett majd sajtótájékoztatón ismerteti a részleteket.

MTI

A hírportál információi szerint a polgármester a személygépkocsijára vonatkozó lízingszerződésben foglaltaknak nem tett eleget, nem fizette a részleteket, ezért a cég vele szerződést bontott. Szepessy Zsolt azonban a felszólítás ellenére nem szolgáltatta vissza a járművet.

A borsod megyei rendőrség emiatt kedden elrendelte a jármű körözését. Szepessy Zsolt szerdán a rendőrkapitányság épülete elé, tiltott helyre parkolt, ekkor a rendőrök előállították és kihallgatták, a járművet pedig lefoglalták - értesült a hvg.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI kérdésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt.

Korábban a rendőrség azt közölte, hogy egy 41 éves férfi szerdán a főkapitányság épületében tartózkodott, s a járművel a főbejárat előtt parkolt le. A nyomozók a férfit előállították, gyanúsítotti kihallgatását megkezdték, a gépkocsit lefoglalták, mert nem fizette a részleteket.

Szepessy Zsolt az üggyel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: sajtótájékoztatót tart majd, ahol elmondja a részleteket.


Korábban:
Miskolc - Egy nappal a jármű körözésének elrendelése után szerdán a Borsod megyei rendőr-főkapitányság épülete előtt találták meg azt az autót, amely után nem fizette a részleteket egy monoki férfi, aki a felszólítás ellenére sem szolgáltatta vissza a gépkocsit - közölte a rendőrség.

Az ügyben jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség - írta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a közleményben.
   
A 41 éves férfi szerdán a főkapitányság épületében tartózkodott, s a járművel a főbejárat előtt - egyébként tiltott helyen - parkolt le. A nyomozók a férfit előállították, gyanúsítotti kihallgatását megkezdték, a gépkocsit lefoglalták.
   
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi úgy használta a lízingelt személykocsit, hogy a szerződésben foglaltaknak nem tett eleget, nem fizette a részleteket, ezért a lízingcég vele szerződést bontott - közölte a sajtóreferens.



Jogosítvány nélkül, vészvillogóval várakozott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság előtt egy férfi a közelmúltban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!