Rendőrségi

2010.01.28. 09:36

Négy férfi megerőszakolt egy fogyatékos nőt

Nyíregyháza - Korlátozottan cselekvőképes, gondnokság alatt álló nőt erőszakolt meg négy férfi Újfehértón, a 19-26 év közötti helyi lakosokat a rendőrség őrizetbe vette - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A két hónappal ezelőtt történt bűncselekmény most, egy magánlaksértés kapcsán derült ki - mondta Fülöp Gergely.
    
A százados tájékoztatása szerint egy 47 éves újfehértói férfi szerdán tett feljelentést amiatt, hogy három személy erőszakkal bement a házukba, ahol két testvérével lakik, s egyik fivérét többször megütötték egy állítólagosan ellopott, 300 forint értékű hólapát miatt. A korlátozott cselekvőképessége következtében gondnokság alatt álló feljelentő a meghallgatása során azt is elmondta, hogy az egyik tettes novemberben három másik társával már járt a lakásukban, leitatták lánytestvérét, akivel, akarata ellenére, közösültek; akkor azonban nem tettek feljelentést - ismertette az esetet a sajtószóvivő.
    
Az ügyben a magánlaksértés mellett nemi erőszak miatt is eljárást indított a rendőrség. Meghallgatták a szintén korlátozottan cselekvőképes, ugyancsak gondnokság alatt álló nőt, aki megerősítette a bátyja által elmondottakat.
    
Az újfehértói rendőrőrs nyomozói még aznap kihallgatták, majd őrizetbe vették az erőszakos bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható helyi férfiakat.
    
A szóvivő megemlítette: a védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen személy elleni, csoportosan elkövetett erőszakért, amennyiben a bűntett beigazolódik, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a gyanúsítottakat a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!