Receptek

2013.07.14. 13:53

Recept: Párolt nyúlcomb naranccsal

Olvasónk Varga Béláné receptje.

Hozzávalók:

8 db vadnyúlcomb
6 dkg vaj
2 dl fehérbor
2 db narancs
1 db mandarin
5 dkg liszt

bors
barna mártás

Elkészítés:

A narancsok levét kinyomjuk, a mandarint megtisztítjuk és cikkekre szedjük. A combokat megmossuk, sóval és borssal fűszerezzük. A vadnyúlcombokat lisztbe mártjuk, és felforrósított vajon elősütjük. Aláöntjük a fehérbort és kevés barna mártást, fedővel lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha megpuhultak,rövid ideig állni, pihentetni hagyjuk, majd félbevágjuk. Közben fél liternyi barna mártást összekeverünk a narancslével, és jól összeforraljuk. A nyúlcombokat tálra rakjuk, ráöntjük a barna mártást, a többit külön mártásos csészében tálaljuk. A combokat a mandarinnal (lehet konzerv vagy egyéb hasonló gyümölcs) díszítjük. Köretként burgonyaropogóst adunk hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!