Szponzorált tartalom

2019.11.06. 14:18

Selyem és a szatén ágyneműhuzatok a ráncmentes alvásért és a göndör fürtökért

Tudtad, hogy sem bőrödnek, sem hajadnak nem mindegy, hogy milyen anyagból készül az ágyneműhuzatod? Pamut, szatén vagy mikroszálas: melyiket válaszd?

A pihentető alvás

Az alvásról mindenkinek a kisimultság és a kipihentség jut eszébe. Azonban ki gondolta volna, hogy alvás közben ráncolódik leginkább bőrünk?

Ahogy párnánkon forgolódunk, bőrünket folyamatos húzó-vonó hatásnak tesszük ki, akármennyire is próbálunk tudatosan figyelni ennek ellenkezőjére. Azonban nem mindegy, hogy milyen anyagú a párnahuzat, amelyen fejünket pihentetjük.

Selyem és a szatén ágyneműhuzatok a ráncmentes alvásért és a göndör fürtökért

Elsősorban az afro-amerikai és a göndör hajú nők körében ismert információ, hogy az egyébként is kuszálódásra, szárazságra, kócolódásra, tincsek „szétesésére” hajlamos göndör- illetve afro-hajaknak mennyire lételeme a megfelelő minőségű és anyagú párnahuzat. Ez pedig nem más, mint a selyem és a szaténhuzat. Bár az arc bőrén nehezebb kézzel fogható eredményt észrevenni, hiszen ez inkább a megelőzésről szól, a göndör hölgyek hamar megtapasztalhatják a puha, csuszamlós párnahuzatok áldásos hatását. Míg a selyem huzatok ára borsosabb lehet, addig a szatén egy olcsóbb, gazdaságosabb opciót kínál. Tartósság és kezelhetőség szempontjából azonban érdemes szem előtt tartani, hogy míg a selyemhuzatot kézzel szükséges mosni ahhoz, hogy tapintása ne változzon, hogy megtartsa anyagát és minőségét, addig a szatén ebből a szempontból „igénytelenebb” anyag – minden probléma nélkül mosható és szárítható gépben.

A pihentető és szépítő alvásért válasszunk 100% pamut ágyneműt

Az ágyneműk tartóssága és moshatósága

Ha a fenti, esztétikai szempontoktól eltekintünk, és praktikus oldaláról közelítjük meg az ágyneművásárlást, akkor bizony legjobb választásnak még mindig a 100% pamut ágyneműk bizonyulnak. Bátran moshatóak 60 °C, vagy akár 95 °C-on is, mely egészségügyi okokból nem utolsó szempont. A jó minőségű anyagoknak nem okozhat problémát a nagy hőfokon történő mosás sem.

TIPP: Sokan zengenek ódákat a bizonyos „szállodás ágyneműkről”. A szállodás, hófehér ágynemű garnitúrák titka többnyire a gyakori mosáson túl a nagy hőfok és a szárítógép. Ez utóbbi nem csak praktikus megoldás a teregetés helyett, de elképesztően puhává is varázsolja a szárított ruha anyagát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában