szponzorált tartalom

2019.06.18. 12:29

Természetesség és fenntarthatóság répás arcápolók által

Amikor a bőrünk hatékony és megbízható védelméről beszélünk, akkor a káros levegővel szemben akár egyetlen alapanyag is kiváló szolgálatot tehet. Pontosan ezért térnek vissza a régi, már-már ikonikus kedvencek répa gyökérrel gazdagítva.

Az újdonsült összetevő mellett a csomagolás is fenntartható, méghozzá 100%-ban újrahasznosítható formában. Az organikus arcápolók a rendkívül magas antioxidáns tartalmuknak hála, eredményesen óvják a bőrünket az őt érő káros környezeti hatásokkal szemben.

Rövid bejegyzésünkben a The Body Shop kínálatában található répás arcápolókat mutatjuk be.

Teljes mértékben újrahasznosítható, ráadásul 100%-ban vegán is

Sajnos a répák feldolgozását tekintve az élelmiszeripar alacsony hatékonysággal dolgozik, elvégre a kitermelt mennyiségnek csak a 70%-a kerül hasznosításra. A fennmaradó hányadnak összetételét tekintve a világon semmi baja sincs, mindössze esztétikai szempontból kevésbé mutatnak jól.

A külsejüket tekintve hibásként bélyegzett répákat egész egyszerűen kidobják, komoly mértékű pazarlást okozva ezzel.

A The Body Shop büszke arra, hogy számára a furcsa formájú répák ugyanolyan értékesek, és bizony kivétel nélkül minden darabot hasznosít is a bőrápolás kapcsán. Pontosan ezért bármelyik olyan répa, ami mérete vagy formája miatt nem felelne meg az élelmiszeripar kívánalmainak, a bőrünk ápolása kapcsán hasznosításra kerülhet.

Az organikus répák forrása

A The Body Shop a később felhasznált valamennyi répát egy brit családi vállalkozás farmjáról szerzi be. Ezen a helyen elsősorban az élelmiszeripar számára végzi a termelést egy apa, illetve három fia.

Azok a darabok, amik az élelmiszerek kapcsán nem felelnek meg és csak kidobnák őket, a kozmetikumokat illetően végül értékesek lehetnek. Ennek köszönhetően minden egyes friss, vibrálóan narancssárga és illatos répa hasznosításra kerül.

Ez a fenntarthatóságra törekvő gondolkodás azonban nem merül ki csakis az alapanyagok kiválasztásánál. Az előállított arcápolók ugyanis olyan 100%-ban újrahasznosítható csomagolásban kerülnek forgalomba, ami szintén újrahasznosított műanyagból van előállítva, méghozzá 55%-ban.

Hidratáló arckrém répával

Egészen kiváló módon 72 órás mélyhidratálást biztosít bármely bőrtípus számára az újdonsült répás arckrém, ami telis-tele van antioxidánsokkal, emellett pedig 97%-ban természetes eredetű alapanyagok felhasználásával készült.

Nagy előnye, hogy hatékonyan képes helyreállítani a bőr nedvességtartalmát, emellett pedig védelmet is nyújt a káros szabadgyökökkel szemben. Ennek köszönhetően nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az képes legyen visszanyerni, illetve hosszú távon fenntartani a természetes ragyogását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában