Interjú

2023.09.21. 09:02

Szánthó Miklós: a határvédelem az illegális migráció ellenszere

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a The Washington Times újságírójának, Tim Constantine-nak a Capitol Hill Show című műsorban nyilatkozott arról, hogy a migrációt a nem kormányzati szervezetek, NGO-k segítségével szervezik az Egyesült Államok déli határainál és Európában egyaránt, annak érdekében, hogy egyre több és több illegális bevándorlót juttassanak be az országokba. Az ellenszer erre a határvédelem, mert „határok nélkül nemzet sem létezik” – mondta.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az Alapjogokért Központ azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Szánthó Miklós azt mondta az újságírónak:

A tömeges migráció, amit Európában és az Egyesült Államokban is látunk, szervezett és illegális bevándorlás.

„Nézzük csak meg a résztvevőket, nézzük meg a szereplőket! Ott vannak az erőszakos hadurak Afrikában vagy a drogkartellek Dél-Amerikában, Mexikóban az emberkereskedők, az embercsempészek. Ott vannak az úgynevezett emberi jogi NGO-k, amelyek egyfajta utazási irodaként működnek, és megpróbálják megszervezni ezeknek a migránsoknak az utazásait” – fogalmazott a főigazgató.

Bár Szánthó Miklós szerint az említett NGO-k önmagukra nem kormányzati, hanem civil szervezetként tekintenek, „a valóságban ezek politikai szereplők, többnyire a Soros Györgyhöz köthető, Nyílt Társadalom hálózata által finanszírozottak”. Az illegális, tömeges migráció úgy válik teljes mértékben megszervezetté, hogy „a nap végén ott vannak az egyes nyugat-európai országok progresszív liberális vezetői, akik támogatják a határok nélküli Európát”.

A főigazgató a beszélgetés során kiemelte:

„Tudjuk, hogy egy nemzet határok nélkül nem létezik, nem nemzet többé. És ez a magyar tapasztalat, és ezért próbáljuk megvédeni a határainkat. És így védjük Európa határait is.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában