Értékrend

2023.09.15. 08:38

Szánthó Miklós: Magyarország a normalitás és a józan ész hazája (videó)

Az Egyesült Államok egyik legnézettebb hírcsatornáján az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta, a magyar jobboldal kiáll az "Isten, haza, család" értékei mellett, és bízik abban, hogy vissza fog térni Donald Trump, aki megteremtheti a békét Ukrajnában.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ fõigazgatója beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia megnyitóján a Bálna Budapestben 2023. május 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Nyugat részei vagyunk, csak mi megmaradtunk normálisnak - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója az amerikai Newsmax-nek nyilatkozva. Az Alapjogokért Központ közlése szerint az Egyesült Államok egyik legnézettebb hírcsatornáján a főigazgató hangsúlyozta, a magyar jobboldal kiáll az "Isten, haza, család" értékei mellett, és bízik abban, hogy vissza fog térni Donald Trump, aki megteremtheti a békét Ukrajnában.

Az MTI-hez eljuttatott beszámoló szerint Szánthó Miklós az adásban elmondta, "a világrendben változás zajlik, ezért a Nyugatnak szüksége lenne egy erős USA-ra", de egy ország csak annyira erős, amennyire a vezetői is azok. "És Biden bizony gyenge" - tette hozzá, kiemelve, ezt mutatja az Ukrajna ellen elkövetett orosz agresszió is, mely Trump alatt nem történt volna meg. "Ezért bízunk Trump győzelmében, aki visszahozhatja a normalitást és a józan észt, Ukrajnába pedig a békét" - fogalmazott a főigazgató.

A magyar politikai helyzettel kapcsolatban az Alapjogokért Központ vezetője aláhúzta: Magyarország demokratikus jogállam. A baloldal igazából azért frusztrált, mert a magyar jobboldal sikeres, demokratikus legitimitása erős, négy választást is kétharmaddal nyert meg zsinórban - mutatott rá.

"Az EU-s mélyállam és a Biden-adminisztráció gondja az, hogy Magyarország kiáll Isten, haza és a család mellett" - hangsúlyozta Szánthó Miklós. A főigazgató ennek kapcsán kiemelte, hogy egy erős és szuverén ország alapja csakis az erős családok lehetnek, ezért Magyarország védi a határait kívülről és védi a családokat és a gyermekeket az országon belül, "ez a megközelítés pedig nyíltan szembemegy a liberális fősodorral, igazából ezért támadják Magyarországot" - olvasható az Alapjogokért Központ közleményében.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában