Női kézilabda

2015.02.08. 18:40

Az erőviszonyok között nagy volt a különbség a Rosztov javára

Dunaújváros - Már a sorsolás után jól tudtuk, hogy a Rosztov Don női kézilabdázói nagyon erős csapatot alkotnak. Az EHF Kupa csoportjában talán a legerősebb ez az orosz együttes, amely 28-19-re legyőzte a Kohászt.

Jankó Ádám

Vérmes reményeink nem is lehettek a tegnap esti rosztovi első mérkőzésen. Ez a csapat a Lada és az Asztrahan előtt vezeti az orosz tabellát. A Russianhandball.ru internetes oldal jóvoltából időnként tudtuk követni az élőben közvetített mérkőzést. Azért csak időnként, mert rengeteget akadozott a vonal, és eltűntek percekig az élő adás képei.

Láthattuk, hogy egy hatalmas csarnok szinte tele volt, hisz a helyiek kedvenc együttese a Rosztov Don. A játék közvetítésének hibái alatt több interjút is figyelemmel kísérhettünk. Köztük a hazai csapat dán edzőjének, Jan Leszlinek szövegét, aki nemes egyszerűséggel kijelentette, neki van a legjobb csapata. Ő tudja. De az biztos, hogy az orosz bajnokságot vezető csapat képzett, profi, fizikailag nagyon erős és villámgyors kézilabdázókból áll. Arról nem is beszélve, hogy alaposan megkevert nemzetközi gárda. Csak a monitoron látott mozgásuk, játékuk alapján a cserepadon ülő játékosaik felét is leigazolhatnánk. És ezzel senkit sem szeretnék megbántani.

Azari Fruzsina a második félidőben egymásután háromszor is betalált az oroszok kapujába
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az adáskimaradás közben egy edzésükről is beadtak néhány részletet. Egészen furcsa volt, amikor láttuk, hogy a játékosok bokszoltak és karatéztak egymással. Az erőnlét megszerzésének fura módja. Sajnos a hazaiak a mérkőzés elején 3-2 után nagyon gyorsan elmentek 8-2-re, és ezt a hat-, esetleg ötgólos vezetésüket a félidő végéig tudták tartani (14-8). A hazai támadásokat nem sikerült kellőképpen visszaverni a Dunaújvárosi Kohász védelmének, és sajnos a támadásokban is akadtak hibák: rossz átadás, ziccerek kihagyása... Egyet kiragadva: ahogy az érdiek, az oroszok sem ették meg a beállóknak szánt pattintott bejátszásokat. (Kell ezt erőltetni?)

Újabb közvetítési hiba, és így a második félidő elejét sem láthattuk. Csak 19-9-nél folytatódott az adás. Azután már csak azért is örültünk, mert Azari Fruzsina három remek találatát láthattuk (ejtés, átlövés), majd Triscsuk bombázott a kapuba. A szünet után beállt Vig Vivien kapus pedig kétszer bravúrral védett. Ezekben a percekben a Kohász feljött. A dán edző nem véletlenül kért időt. 21-14-nél azonban nem sikerült jól befejezni a támadást, ismét egy rossz bejátszás miatt, és így nem csökkent hatra a hátrány, hanem nőtt nyolcra. Pedig ebben az időszakban sokkal jobban védekezett a Kohász, a támadások sajnos akadoztak. Még láthattuk Kamper pimasz gólját, majd vártuk a megmerevedett monitor előtt a fejleményeket. Ennyi volt. Annyit azért még megtudtunk, hogy a Rosztov Don 28-19-re győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!