Női kézilabda

2012.08.14. 05:22

Két meccs a Zilah ellen

Dunaújváros – Betartja a fokozatosság elvét a D. Kohász női kézilabdacsapat. A BSE Főgáz után az erősebb Békéscsabával, kedden pedig 18 órakor a román első osztály egyik élcsapatával, a Zilah gárdájával játszik idehaza.

Jankó Árpád

Tadici mester együttese, szerdán délelőtt 10.30 órakor is játszik még egy mérkőzést a Kohásszal, és folytatja útját Németországba, ahol egy tornán vesz részt. – Nekik is, nekünk is nagyon jó gyakorlási lehetőséget nyújt majd ez a két találkozó – nyilatkozta Mátéfi Eszter. Majd folytatta: – A román kézilabda erősségét nem kell ecsetelnem, bár az elmúlt időszakban ők sem értek el kiemelkedő nemzetközi sikert. Náluk is nemzedékváltás a mostani program, ezt pedig az új szövetségi kapitány fogja levezényelni, aki nem más, mint a vendégegyüttesünk edzője.



A Zilah a kirakat csapat, Valcea mögött a legjobbak között található. Tavaly az EHF Kupában döntőt is játszott. A D. Kohász együttese a hét végén, pénteken és szombaton Szlovákiában tesz eleget egy meghívásnak. A jövő héten pedig Dunaújvárosban rendeznek egy négycsapatos tornát, amelyen a házigazdán kívül a Siófok, a Vác és a BSE Főgáz csapata vesz részt. Egyszóval: nem panaszkodhatunk, mert a bajnoki rajt előtt az együttes vezetése úgy is próbálkozik a felkészülésben mutatkozó lemaradást kompenzálni, hogy komoly előkészületi mérkőzéseket köt le. Mátéfi Eszter együttesének játéka pedig napról napra acélosabb. Feltûnő a fiatalok „pörgése”, ami annak a jele, hogy mindenki igyekszik az edző „kegyeit elnyerni”, azaz bejutni a jövő kezdőcsapatába. Ennek is jó színtere lehet majd a Zilah elleni két mérkőzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!