Női kézilabda

2012.08.24. 18:29

Gyengécske játék délelőtt, majd bravúr délután

Dunaújváros - A Kohász Kupán érdekelt valamennyi edző ezt a kétnapos tornát arra tartotta igen hasznosnak, hogy egy héttel a bajnoki rajt előtt tétmeccseken kell javítgatni, csiszolgatni.

Jankó Árpád

A pénteken és szombaton zajló kupán a Siófok, a Vác, a BSE Főgáz  női kézilabdacsapata és természetesen a hazai Kohász  játszott egymással. Az első - péntek délelőtti - találkozón a két utóbbi lépett a parkettára.

D. Kohász - BSE Főgáz 31-35 (19-17)
A Dobrovits-Dr. Tájok  neves játékvezetői páros vezetésével a hazaiak a következő összeállításban álltak fel. Knezovics  - Takács L. 5, Sánta 3, Ferling 8 (5), Takács D. 3, Vadász 1,  Berta 2.  Csere: Pisák  (kapus),  Gera 3,  Gáspár 1,  Takács F. 2,  Orbán 3, Kővári.  Edző: Mátéfi Eszter.
BSE:  Hegyesi - Tamás K. 3, Baross 3 (1), Fekete 10, Petrovszki, Borbás 4, Csuka 6. Csere:  Schneck  (kapus),  Kókai, Pácz 2, Fundák 4,  Huszár, Kovács,   Rózsa 1, Barczi 2.  Edző:  Papp György.

Az első gólt a Kohász dobta, utána viszont sokáig csak futott az eredmény után.  Ennek a legkomolyabb oka  az volt, hogy a fürge, mozgékony   ellenfelek mint kés a vajon vágtak utat a hazai védőfalban. Az apró termetű    (kb. 150 centis) pesti támadók helyből felugorva  dobtak bombagólokat az asszisztáló hazai sánc fölött.  Kissé megszégyenítő jelenetek voltak ezek.    Végre a huszadik perc környékén javulgatott a Kohász védekezése, és ez azonnal  eredménnyel járt: 19-17. Vártuk a  sikeres folytatást, amely  csak nem akart beköszönni.  Sőt, egy pocsék hajrában a gyors ellenfél le is győzte a hazaiakat.  Bosszantó matiné, amelyen egy-két játékos feltűnően dekoncentráltan játszott.

Utána Csőregi, Krupják bírókettős vezette találkozón  a Siófok játszott a Vác együttesével, és 32-32 lett a vége.

Délután az első meccsen a Vác 38-27-re ütötte ki a BSE gárdáját, majd következett a Siófok - D. Kohász mérkőzés.

Már az első percekben látsztott: az "eligazítás" a délelőtti találkozó után eredményes volt, mert a hazai lányok védekezése nagyot javult.  Bár komoly előnyt szerzett Imre Vilmos  bronzérmes csapata, küzdöttek a kohászos kézilabdázók.  Meg is lett a siker.  Az első félidő végén egál volt az eredmény: 18-18. A 40. percben vezetett a Kohász (25-27). Ferling biztos kézzel dobta a heteseket, összesen hetet, Takács Lili is nagyszerűen kézilabdázott, nyolc gólt dobott. Izgalmas hajrában  Gera góljával a rendkívül akaratos, harcos hazaiak 38-37-re legyőzték a Siófok gárdáját. Szombat délelőtt folytatódik a kupa: 10 órakor a Siófok játszik a BSE csapatával, 11.30 órakor pedig a Kohász a Váccal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!