Női kézilabda

2012.08.21. 17:41

A Kohász Kupára készül a női kézilabdacsapat

Dunaújváros - Lassan-lassan elérkezik az igazság pillanata. Szeptember 1-jén hazai csarnokban épp a magyar bajnokkal, a Győrrel kezdi a sorozatot a női kézilabdacsapat.

Jankó Árpád

Mátéfi Eszter első osztályú gárdája versenyt fut az idővel. Köztudott, hogy az NB I-es státusz elnyerésével kezdődött csak meg az intenzív felkészülés. Ám azóta - ismerve a szakvezető maximalizmusát - keményen dolgozik a keret. A lazítás az edző szerint edzéseken is megengedhetetlen. Mert annak komoly a hatása a tétmérkőzésekre is.

A hazai monoton munkát a hét végén feloldotta egy "kirándulás". A csehországi bajnokcsapathoz Veselibe utaztak Ferlingék (Brno mellé), s velük pénteken és szombaton játszottak egy-egy mérkőzést. A tapasztalatokról  Mátéfi Eszter számolt be.

- A cseh és szlovák sorozatot megnyert csapat volt a házigazdánk, amely bejutott az EHF Kupába is. Egyrészt végre kimozdultunk a csarnokunkból, másrészt ideje volt annak is, hogy idegenben  mutassuk meg, mire vagyunk képesek. Az első mérkőzésen jó védekezéssel, és ötletes támadójátékkal, igen kemény találkozón 27-25-re nyertünk. A második meccsen kissé kiengedve kézilabdáztunk - az első félidőben csak öt gólt dobtunk -, így végül 19-16-ra kikaptunk. Rendkívül tanulságos két találkozó volt. Keddtől itthon folyik a munka, s készül a csapatom  a pénteki-szombati Kohász Kupára, amelyen a Vác, a Siófok és a BSE Főgáz lesznek a vendégek - nyilatkozta az edző.

Hétfőtől egy új játékos is együtt gyakorol a kerettel. Júlia Andrejcsuk húsz éves, és Ukrajnából jött. Magas, jó alkatú kézilabdázó. Első rövid benyomás után elmondható róla: az idegen társaságban a játékot azonnal olvasó, értő  lánynak - legalábbis az újságíró szerint - sikeres lesz a próbajátéka.

A Kohász Kupa műsora:
Augusztus 24. péntek: 9.30 óakor D. Kohász - BSE, 11 órakor  Siófok - Vác, 16.30 órakor Vác - BSE, 18 órakor Siófok - D. Kohász. 
Augusztus 25. (szombat): 10 órakor Siófok - BSE,   11.30 órakor D. Kohász - Vác. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!