Női kézilabda

2012.07.02. 19:37

Junior lányok világbajnokság

Dunaújváros - Csehországban (Brno, Ostrava) vasárnap kezdődött meg a junior női kézilabda-világbajnokság. A két hétig tartó sorozaton a magyarok is szerepelnek.

Jankó Árpád

Róth Kálmán szövetségi kapitány együttese  a csoportban első mérkőzését Uruguay csapatával vívta.

Magyarország - Uruguay 37-22 (18-10)
Magyarország:   Hrankai, Pásztor, Bíró  (kapusok), Gávai, Horváth D., Kivinyi  8(2),  Kuhinkó 4, Palkó 6, Pelczéder 2, Planéta 3, Schatzl 6, Siska, Such, Takács B. 4, Takács F. 4, Tóth.   

Bár  tizenötgólos győzelmet aratott a magyar junior válogatott az első mérkőzésen, a szövetségi kapitány ezúttal joggal zsörtölődött.  Az ellenfél nyitott védekezése  nem ízlett a magyar lányoknak, és a ziccerek kihasználása is lehetett volna  jobb. A második félidő már  összeszedettebb volt.  De a későbbi komolyabb ellenfelekkel szemben  kevesebbet lehet hibázni.



Július 5-én Dánia ellen, 6-án Kína ellen kézilabdázik a Róth-formáció.

A junior válogatottban ismét helyet kapott a dunaújvárosi Takács Fruzsina, aki négy éve ifjúságiként már tagja volt a címeres csapatnak. Édesanyja, Takács Józsefné   azzal engedte el lányát a világbajnokságra, hogy  nagyon figyeljen a játékra, és a kapitány minden utasítását   tartsa be.

Ezek egy  a gyakorlatban is működő edző-édesanya  okos  instrukciói. - Fruzsina nagyon örült az újbóli meghívásnak. Rengeteget dolgozott, készült  ez a csapat. Annak pedig örülök, hogy Fruzsina sokat játszott az első mérkőzésen.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!