Roland Garros

2020.10.03. 11:40

Egyelőre nem lesz sólyomszem Párizsban

Továbbra is a mérkőzésvezető dönt a kétes esetekben a párizsi nyílt teniszbajnokságon, ezután sem alkalmazzák a HawkEye-rendszert annak megítélésére, hogy a labda kint volt vagy érvényes területre hullott.

A négy Grand Slam-torna közül

csak a francia salakpályáson nem használják a sólyomszem-rendszert, miközben egyre több játékos ezt szorgalmazza.

A téma többször terítékre került sajtótájékoztatókon és a közösségi médiában az után, hogy Denis Shapovalovot egy tévesnek tűnő bírói döntés hátráltatta egy fontos pontnál a csütörtöki második fordulós mérkőzésén, amelyen kikapott a spanyol Roberto Carballes Baenától. Az ötödik szettben 5:4-es vezetésénél szervált, 30-15 volt az állás, amikor úgy tűnt, Baena labdája vonalon kívül ért talajt, de a bíró úgy látta, bent volt. Shapovalov számára két meccslabda következhetett volna, így viszont végül elvesztette a mérkőzést.

A kilencedik helyen kiemelt kanadai Twitter-posztjában igyekezett levezetni frusztrációját.

Egy számítógépes képet posztolt, amelyen a labda a vonalon kívül volt látható, és azt a kérdést tette fel: „mikor lesz végre HawkEye salakon”.

A válasz hamar megérkezett, a Francia Tenisz Szövetség egyelőre nem tervezi, hogy a bírói döntést gépivel váltaná fel. Álláspontja szerint az, hogy a labda nyomot hagy a salakon, a mérkőzésvezető számára elégséges a döntéshozáshoz.

Forrás: MTI

Borítókép: Djokovic és a wimbledoni sólyomszem

Ezek is érdekelhetik