Kultúra

2015.01.20. 16:25

Szilasi Mészöly-díja: A harmadik híd című regény hozta meg a sikert

Szilasi László író, irodalomtörténész kapta az idei Mészöly Miklós-díjat, amelyet a névadó születésének 94. évfordulóján adtak át Szekszárdon.

Szabó Szabolcs

A Mészöly Miklós Egyesület az író A harmadik híd című, tavaly a Magvető Kiadónál megjelent regényéért ítélte oda az elismerést, amelyet Szörényi László irodalomtörténész, az egyesület elnöke adott át a tolnai megyeszékhelyen, a Művészetek Házában rendezett emléknapon. Méltatása szerint a regényen erőteljes Mészöly-hatás érezhető, az író imitáció, idézet nélkül a „szövegköziség légkörében" alkot.

Szilasi László író, irodalomtörténész, miután átvette a Mészöly Miklós-díjat a névadó születésének 94. évfordulóján. Fotó: Sóki Tamás/MTI

Szilasi 1964-ben született irodalomtörténész, kritikus, esszéista, író. 1989-től tíz éven át a Pompeji című irodalmi lap szerkesztője volt. A Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarának docense, a régi magyar költészettörténet, 19. századi magyar regény, kortárs magyar próza a kutatási területe. A Szentek hárfája című regényével 2010-ben Rotary Irodalmi Díjat nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!