Kultúra

2014.05.13. 17:55

Berg Judit olvasó-szerzőtársaival találkozott az Arany-iskolában

Komoly ötleteket adtak a gyerekek kedvenc írónőjüknek találkozójukon az Arany-iskolában kedden.

Pekarek János

Az Arany János Általános Iskola „Kincskereső Anyanyalvi Tehetséggondozó Programjának” keretében író-olvasó találkozót rendeztek kedden délelőtt. A vendég a népszerű, sokkönyves gyermekkönyvíró, Berg Judit volt.

Az írónő eddig 28 könyvet jelentetett meg. Sorozatai, mint a Ruminiről szólók (2010-ben az Év Gyerekkönyve lett az egyik,) vagy a Panka-Csiribi történetek, a dínókról szólók, esetleg a Hisztimesék mind, mind nagyon népszerűek a gyerekek és szüleik körében is. Nem véletlen, hogy az írónőt (aki négy gyermek anyja) József Attila-díjjal jutalmazták munkássága miatt.

Az Arany iskolában két találkozót is lebonyolított Berg Judit egy délelőttön. Előbb az első-másodikos Kincskersőkkel találkozott, majd a program harmadik-negyedikes résztvevőivel beszélgetett. Nagy pillanat volt, amikor az írónő belépett előadóba. A József Attila-díjas írónő egyetlen másodperc alatt került azonos hullámhosszra kisiskolás hallgatóival.

Élmény volt hallgatni párbeszédüket, amelyben az írónő elmesélte, hogy meséi valójában ma már tizenöt éves nagylányának, Lilunak hisztis kisgyerekkorának közepén kezdődtek. Ekkor születtek a Hisztimesék, majd gyerekeinek közreműködésével illetve ihletésével a többi – amelyek közül a Rumini kapitányról szóló sorozat a kedvenc.

A profi sajtótájékoztatókat felülmúló kérdésekre válaszolva az írónő elmondta barátainak, hogy most több sorozaton dolgozik egyszerre, és mindig az a pillanatnyi kedvese (Rumini kapitányon kívül), amelyiken dolgozik. Az ifjú érdeklődők ajándékaik között komplett fejezet-tervezeteket adtak át Berg Juditnak – aki meghatódva fogadta a friss ötleteket. A gyerekeivel közösen indult sorozatok új gyerekekkel folytatódnak a jelek szerint...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!