Kultúra

2012.09.16. 20:05

Tombolt a karaoke őrület

Székesfehérvár - Idén a The Club West Side adott otthont a helyi és megyei karaoke verseny elődöntőjének, melyről szombaton három hölgy és három férfi jutott tovább az országos versenyre.

Miskei Anita

Szombaton este perzselő volt a hangulat a székesfehérvári klubban, mely otthont adott a karaoke világbajnokság elődöntőinek. A lázasan készülő versenyzők és a népes szurkolótábor is fokozta a hangulatot, nehéz helyzetbe hozva a három tagú zsűrit, melynek egyike a tehetséges fehérvári színésznő, Bakonyi Csilla volt.

Szakonyi Balázs a rendezvény egyik szervezője elárulta, előzetesen 20-22 versenyző jelentkezett, végül hárman mégsem mertek színpadra állni. Azonban mind a közönséget, mind pedig a zsűrit kárpótolták a szórakozóhelyre érkező bátor fiatalok, akik végül megmérettették magukat. Így ugyanis több mint harminc versenyző tette próbára hangját és színpadi előadásmódját.

- Nehéz dolguk volt a versenyzőknek, mert a zsűri tagjai öt szempont alapján értékelték őket. Figyeltek az énekesek hangjára, a hangzásra, értékelték a ritmust, s azt is, milyen volt a vokális előadásmód. De a színpadi előadásra és a szórakoztatási élményre is pontot adtak. Így végül első körben a székesfehérvári döntőből 10 versenyző, öt nő és öt férfi jutott tovább. Majd az este folyamán újabb dalok csendültek fel, s a zsűri ismét értékelte a produkciókat - mondta Szakonyi Balázs. Aki elárulta, nehéz dolguk volt, hiszen színpadra állt középiskolás korú, de 60-hoz közeli hölgyversenyző is. Szinte minden produkció színvonalas volt, s az elcsépelt slágerek helyett kevésbé bulizós, ám annál kellemesebb dalokat választottak a versenyzők. Akik számára azzal is nehezítették a feladatot, hogy egy magyar és egy külföldi előadó dalát is elő kellett adniuk. Végül hatan, három hölgy és három férfi jutott tovább az országos döntőre, amit még szeptemberben megrendeznek Budapesten.

- Bíró Veronika, Dézsenyi Zsófia, Tóth Melinda Szilvia, Abonyi Tibor, Földesi Zalán és Schweininger István jutottak tovább a döntőbe, ahol bizonyíthatják tudásukat, rátermettségüket, s akár a november végi finnországi világbajnokságon is megmérettethetik magukat - mondta a szervező. Megjegyezte, erre a versenyzőknek esélye is van, mert tehetségesek, s akad közöttük olyan is, aki hobbi szinten zenél, énekel. Végül hozzátette, akinek most nem sikerült, jövőre újra próbára teheti magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!