Kultúra

2010.03.09. 03:28

Klarinétosok a házban

Dunaújváros - Huszonhét műsorszám, számos kiváló darab, és remeklő helyi fellépők - a hétvégén tovább nemesedett az immár ötödik állomásához érkezett regionális klarinétos találkozó.

Szabó Szabolcs

Immáron az V. Regionális Klarinétos Találkozónak otthont adó Sándor Frigyes Zeneiskolában szombaton telt ház fogadta a betérőt, ugyanis a szűkebb régió - főként fiatal - klarinétosai bizonyíthatták felkészültségüket. Akaratban, lendületben, tehetségben nem is volt hiány.

- A klarinétos seregszemlék sorában talán az idei sikerült a legjobban. A kétévenkénti találkozó érezhetően - köszönhetően az utóbbi évek sikereinek is - kivívott magának egyfajta rangot, felállított egy minőségi mércét - értékelte a szombati seregszemlét lapunknak Moravecz Attila, a találkozó ötletgazdája, mentora és mindenkori főszervezője.

- A hagyományokhoz hűen most sem egy versenyszerű szakmai találkozót hoztunk tető alá. A célunk az volt, hogy a régióban élő, és láthatóan egyre fejlődő fiatal klarinétosok bemutathassák tudásuk legjavát. Idén Klenyán Csaba klarinétművészt hívtuk meg zsűrizni a rendezvényen, aki kifejtette: nívós, remek kezdeményezésnek tartja a régiós találkozót. A hétvégi volt az ötödik szakmai szemlénk, és ez már egy kis mérföldkő számunkra. Zenészként és művészemberként is remek dolog látni a helyi és a közelben szorgoskodó fiatalok fejlődését és szorgalmát, főként a mai világban, ahol egyre kevesebben fordulnak a klasszikus zene felé - tette hozzá a találkozó szülőatyja, aki a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékeiről is beszélt. - Összesen huszonhét műsorszámot élvezhetett a közönség, a házigazda zeneiskola, egyfajta keretet nyújtva, az első és az utolsó műsorszámot muzsikálta végig. Remélhetően az anyagi források is engedik majd, és két év múlva, 2012 tavaszán ismét egy bővebb régiós kínálattal tud bemutatkozni a klarinétos találkozó. Rajtunk nem fog múlni - zárta szavait Moravecz Attila.

 

 

Címkék#klarinét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!