Külföld

2016.04.06. 10:43

Brüsszeli robbantások - Szijjártó: jó ütemben halad a magyar sérültek gyógyulása

Jó ütemben halad a március 22-i brüsszeli terrortámadás két magyar sérültjének felépülése - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

A tárcavezető közölte: a két sérült egyike a brüsszeli EU melletti állandó magyar képviselet alkalmazottja, neki napról napra javul az állapota, sérülései egy jelentős része már meggyógyult, de a teljes felépülése hetekig eltart. Ő akár a közeli napokban elhagyhatja a kórházat.

A másik sérültről, egy Brüsszelben dolgozó nőről Szijjártó Péter azt mondta: az ő állapota is folyamatosan javul, saját kérésére és felelősségére vasárnap hazaengedték a kórházból, az ő teljes gyógyulása is hetekig tart majd. 

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harminckét ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen - köztük két magyar - megsebesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!