Külföld

2009.11.26. 10:17

Álarcosok gyilkolták meg a rohamrendőrség parancsnokát

Mahasckala, Moszkva - Álarcos fegyveresek csütörtökön meggyilkoltak egy magas rangú rendőrtisztet, a rohamrendőrség parancsnokát az oroszországi Dagesztánban.

MTI

A 44 éves Sapi Aligadzsijevre a háza előtt támadt rá a három ismeretlen, aki kézfegyverekből nyitott tüzet. A rendőrtiszt súlyosan megsebesült, kórházba szállították, ahol azonban meghalt.
   
Az épületet védő testőrök viszonozták a lövéseket, és az egyik támadót megsebesítették, aki egyes értesülések ezután önmagával végzett. A másik két fegyveres elmenekült.
   
Az Oroszországi Föderációhoz tartozó Észak-Kaukázusban az utóbbi időben fokozták tevékenységüket az iszlamista lázadók. A térségben - Dagesztán mellett Csecsenföldön és Ingusföldön - az év eleje óta 180 merénylet történt, amelynek során 50 rendőr meghalt, százhúsz pedig megsebesült. A hatóságok hadműveleteik során a fegyveres csoportok száz tagját, illetve százhúsz feltételezett lázadót öltek meg.

Forrás: MTI/Reuters/AP/ITAR-TASZSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!