Külföld

2009.10.08. 08:55

Törölték Mel Gibson ittas vezetés miatti priuszát

Los Angeles - Miután maradéktalanul teljesítette ittas vezetése miatti büntetésének minden tételét, egy kaliforniai bíró törölte Mel Gibson priuszát.

nincs nev

Az Oscar-díjas színész-rendezőt 2006-ban vették őrizetbe Malibuban, mivel 140 km/h-s sebességgel haladt, és az ellenőrzéskor tequilás üveget szorongatott a kezében. Az eset nagy nyilvánosságot kapott, mert a színész antiszemita kijelentésekkel illette az ellene eljáró rendőrt. "A zsidók a felelősek a világ minden háborújáért" - idézték kijelentését a médiában.
   
Gibson később többször nyilvánosan bocsánatot kért, de Hollywoodban sokan máig nem bocsátottak meg neki. Az amerikai Rágalmazásellenes Liga (Anti-Defamation League) szerint sem ment el elég messzire a visszakozásban.
   
A sztár mindenesetre sikeresen teljesítette a büntetésként kiszabott próbaidőt, elvégezte a kiszabott közmunkát és a bíróság által elrendelteknek megfelelően részt vett az alkoholizmus elleni összejöveteleken.
   
Gibson nem jelent meg személyesen a keddi bírósági határozat kihirdetésén.


Információ: MTI/Reuters/AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!