Kézilabda

2011.11.19. 17:50

Szegedi csoda, győzelem a Montpellier ellen

A Pick Szeged az első negyedórát leszámítva fantasztikus játékkal rukkolt elő szombaton, ennek eredményeként 38-35-re legyőzte a világsztárokkal felálló vendég francia Montpellier-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, s egyben megőrizte továbbjutási esélyét.

MTI

Eredmény, 5. forduló:
     D csoport:
Pick Szeged-Montpellier (francia) 38-35 (18-17)
-----------------------------------------------
gól: Sulc 9, Lékai 8, Ancsin 6, Buday 6/2, Pribanic 3, Vadkerti 3, Zubai 2, Prodanovic 1, illetve Accambray 10, Honrubia 6, Karabatic 6, Tej 5, Kavticnik 5/1, Bojinovic 3/1

A találkozót gyászszünet vezette fel: az autóbalesetben múlt pénteken elhunyt Bernd és Reiner Methére, a németek nemzetközi szinten is jegyzett bírópárosára emlékeztek.
   
Két francia találat nyitotta a meccset, majd ezt a különbséget könnyedén őrizték a vendégek. A 9. percben, 4-7-nél Skaliczki László vezetőedző időt kért, a kapuban pedig Tatait Mikler váltotta. A Montpellier-ben Kavticnik és Honrubia megállíthatatlan volt, emiatt fokozatosan nőtt a különbség (18. perc: 9-14).
   
Bojinovic kiállítása valamelyest megtörte a franciák lendületét, s a lehetőséggel élt a Szeged: sorozatban négyszer volt eredményes. Nem is maradt el a válasz, a 22. percben, 13-14-nél a Montpellier vezetőedzője is időt kért. Az már más kérdés, hogy a vendégek trénere a hangzavarban alig tudott kommunikálni játékosaival.


   
Kisvártatva Ancsin és Tej kakaskodott, páros kiállítás lett a vége. Mikler folytatta bravúrsorozatát, büntetőt hárított, és már az egyenlítésért harcolt a Pick, ami a 28. percben össze is jött (16-16). Mégpedig a remek szakaszt produkáló Lékai révén, aki ráadásul a szünet előtt még – először a találkozó folyamán - a vezetést is megszerezte csapatának.
   
A Tisza-partiak 12 perc alatt 9-3-as sorozattal kápráztatták el szurkolóikat.
     
A fordulást követően Sulc duplájával lépéselőnybe került a Szeged, és az sem vetette vissza, hogy Czinát kiállították, mert Buday 21-18-ra módosította az állást. Azonos létszámnál felzárkózott a Montpellier, ám Tej büntetése alatt visszaállt a háromgólos hazai vezetés, sőt a 40. percben 24-20 lett egy parádés találattal, és erre időt kértek a vendégek.
   
Őrült rohanás következett, amelyben jól állta a sarat a Pick. Negyedórával a vége előtt 27-25-re jött fel a Montpellier, ám hatalmas lelkesedéssel tartotta előnyét a magyar együttes.
   
Ancsin pillanatai után az 51. percben, 32-28-nál Kavticniket kiállították, ami a remek napot kifogó hazaiak malmára hajtotta a vizet. A vendégek emberfogásra álltak át, ám ez a taktikájuk nem vált be, ráadásul Hmamot is kiültették a bírók. A vastapssal párosuló jó kedvet az sem rontotta, hogy Vadkertit 37-32-nél szintén büntetéssel sújtották.
   
A mostani sikerrel a Pick feljött a negyedik – már továbbjutást érő – helyre, de előnye csak egyetlen pont a nála két találkozóval kevesebbet játszott német Kiellel szemben.
   
A Szeged legközelebb december 4-én lép pályára a sorozatban, amikor is fogadja a dán Köbenhavn alakulatát.
   
A másik magyar BL-résztvevő, az MKB Veszprém már szerdán letudta 5. fordulós meccsét, szenzációs játékkal nyert 29-24-re a német Füchse Berlin vendégeként, ezzel pedig óriási lépést tett afelé, hogy kedvező helyzetből - az első vagy második helyről - jusson tovább a nyolcaddöntőbe.
   
A további program:
Ademar León (spanyol)-Köbenhavn (dán), szombat 19 ó
THW Kiel (német)-Partizan Beograd (szerb), vasárnap 17 ó
     
B csoport:
    -----------
    szerdán játszották:
Füchse Berlin (német)-MKB Veszprém 24-29
Kielce (lengyel)-Atlético Madrid (spanyol) 29-37 (14-19)
    vasárnap:
Bjerringbro-Silkebro (dán) - Csehovszki Medvegyi (orosz) 16:50 ó
    A csoport állása: 1. Atlético Madrid 9 pont/5 mérkőzés, 2. MKB Veszprém 8/5, 3. Füchse Berlin 5/5, 4. Kielce 4/5, 5. Csehovszki Medvegyi 2/4, 6. Bjerringbro-Silkebro 0/4
    A csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!