Jégkorong

2012.11.14. 05:56

Újra jégkorong bajnoki pontvadászat a Bécs ellen

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata szerdán 19.15 órakor a Vienna Capitals legénységét fogadja. A fehérváriaknak nem lesz könnyű dolga a válogatott olimpiai selejtezői után.

Gyuricza Ferenc

A Sapa játékosai többsége három napon át mérkőzéseket játszott. Szerdán jön a tabella élén álló, 31 pontos Vienna. Náluk több gólt szerzett a Villach, a Salzburg, a Znojmo, a Zagreb, a Linz, de a listavezető csak 41 gólt kapott, az átlag gólkülönbsége 3,58-2,15. Ugyanez a szerdai házigazdák esetében 3,10-3,68, ehhez járul 21 pont és a 6. hely. A szerdai találkozóról Vas Mártonnal beszélgettünk.

- Hátrányból indulnak a válogatott meccsek miatt?

- A hétvégi három mérkőzés után két nap állt a rendelkezésünkre a regenerálódásra. Lehetne több is, de ennyi muszáj, hogy elég legyen! Vasárnap nehéz meccsünk volt, a holland válogatott csapat, de a Vienna erősebb, minőségi légiósai miatt - mondta.

- A feladat is nehezebb lesz ma?

- Igen! De az ilyen meccsek miatt vagyunk sportolók. Ha mindig 20-0-ra nyernénk, másik ligában játszanánk, ez unalmas lenne. De az EBEL minden résztvevőt a maximális erő kifejtésére ösztönzi!

- Mi jelentheti a győzelmük realitását?

- Ötven, ötven százalék az esélye a győzelemre mindkét csapatnak. A legfontosabb az lesz ma este a számunkra, hogy rendben legyen a védekezésünk, mert annak ellenére, hogy nem a Vienna lőtte a legtöbb gólt, tudjuk, nagyon erősek támadásban, állandó a gólveszély, amikor támadnak. Ebből adódik, nem figyelnek annyira arra, ami hátul történik. Ezt ki kellene használnunk. Ez Bécsben nem sikerült, ott 3-1-re nyertek, most jó védekezéssel, a helyzetek kihasználásával visszavághatunk.

- Az elmúlt időben sokat javult a csapat védekezése...

- Így van, gyakorlatilag öt ember támad, öt ember védekezik, és ehhez teszi a magáét a kapusunk is. Jan Neliba sokat segített ennek a kialakításában, tempót váltottunk az edzéseken, és keményen számon kér. Jó irányba tartunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!