Jégkorong

2012.10.18. 19:56

Olimpiai bajnokok is a jégre lépnek péntek este

Székesfehérvár - Pénteken, 19.15 órakor ismét itthon lép jégre a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL 13. játéknapján. A meccsen olimpiai bajnokok parádéja lesz, kitűnőségek működnek közre, és dobják be a pakkot.

Bóbics László

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói nagy küzdelem után vasárnap 3-2-re nyertek, és fektették két vállra a Graz99ers csapatát. Ladányiék két harmadon át remekeltek, utána 10 percre beszorultak, de remek védekezéssel itthon tartották a két pontot. A pénteki ellenfél, az EC Klagenfurt legénysége vasárnap Klagenfurtban 5-2-re kikapott a Villach együttesétől. A Liga hosszú ideje meghatározó csapata így is megőrizte 3. helyét. míg a Sapa előrelépett a kilencedikre, két ponttal lemaradva az ötödiktől. Péntek este bemutatkozik az új mester, Jan Neliba is a kispadon. Két nap alatt a játékban még aligha tudott csodát elkövetni, de hisszük, mentálisan olyan impulzust tud adni a játékosoknak, hogy folytatódhat a jó sorozat. A nagyszerű közönség közreműködésével és azok örömére.

- Nagyon rossz érzés volt, hogy hiába akartunk, de meccsről, meccsre elmaradt a bizonyítás. Bár voltak győzelmeink, de sokkal többet akartunk. Most váltás történt a szakmai munkában, hisszük, jobb folytatás következik - mondta még a szerdai sajtótájékoztatón Tokaji Viktor, a csapat kapitánya.

Pénteken ismét nehéz csata vár a Sapára. Mert: a Klagenfurt az EBEL évek óta egyik legjobb alakulata. Aztán: az NHL lockout miatt már a Klagenfurt játékosa volt Tyler Myers, és Fehérváron mutatkozik be az Edmonton csatára Sam Gagner. A 23 éves jégkorongozó 366 meccsen 220 pontot jegyzett! A csapatot kanadaiak (Furey, Siklenka védők, Lammers, Lundmark, Spurgeon, Scofield támadók) alkotják az osztrákok mellett. Tekintélyes lista, de a fehérvári játékosok megoldhatják a feladatot. Mégpedig odaadó küzdelemmel, jó játékkal!

 

Csillagvarázs a jégpályán - nemcsak ütővel

Csillagvarázs lesz péntek este a jégen és körülötte. A csapat egyik támogatója jóvoltából Berki Krisztián, Magyar Zoltán tornász olimpiai bajnokok, a lólengés királyai, Kárpáti György vízilabdázó olimpiai bajnok 19 órakor mécsest helyez el az Ifj. Ocskay Gábor kopjafánál. A kezdés előtt Berki Krisztián, az első harmad után Magyar Zoltán, a harmadik előtt Kárpáti György dobja be a korongot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!