Jégkorong

2012.09.16. 20:11

Kiütés - A Salzburg visszavágott a tavalyi vereségért

Székesfehérvár – A Sapa Znojmo ellen idegenben aratott nagyszerű sikere jó "meghívó" volt a sportág barátainak, így fél órával a kezdés előtt majdnem megtelt a csarnok. A csapat első hazai győzelme megszerzésére készült.

Silye Sándor

A lelátón fiatal srác apjával latolgatta az esélyeket. Farkas Bence a 9 évesekre jellemző visszafogottsággal kezdett mondókájába, de aztán lendületbe jött, és megtudhattuk:

- Jégkorongozok a kicsik között, edzésről jöttem fel a lelátóra. Szeretném, ha nyernénk, kérdeztem apát, mit kapok, ha nyerünk? – mondta a jövő reménysége.

A csapat kijött melegíteni, Kevin Primeau az öltözőben kissé feszülten mondta, annak örül, hogy Frank Banham már  jégre lép. Bár az EBEL kiszámíthatatlan, de azért kíváncsian lestük, mire lesz elég vasárnap este a hazai társaságnak a szép csehországi sikerrel megszerzett önbizalma, illetve ellőtte-e heti gólkészletét a Salzburg az Innsbruck elleni kilenc találattal? 

Nagy iramban kezdődött a csata, a Red Bull kezdett nagyobb lendülettel, de az első két löket a honi nézőkből csalt ki zajt. A percek a játék gyorsaságával együtt röpültek, Pöck próbálkozott kétszer is egymás után a kapu mögötti megkerülés után Munrót megtéveszteni, de nem jött össze neki. Sűrű lett a forgalom a hazai kapu előtt, emberelőnyben ez még érthető volt, de a Salzburg egyenlő létszámnál ütött gólt a 11. percben Heinrich révén, 0-1. A 15. percben Durco óriási szerelése aratott tapsot, a kiugró és lőni készülő játékos elől ütötte el a korongot nagy bravúrral. Egyre többször kellett Auldnak is mentenie, de megtette, így továbbra is vezetett a vendég. A 18. percben már nem volt mese, emberelőnyös helyzetben Mihály Árpi álompasszát Banham ütötte be, 1-1. A 20. percben kivédekezett hátrány után Di Benedetto azonnal gólt ütött, 1-2.

Emberhátránnyal kezdődött a második szakasz is, Ennek a vége felé Keller közeli bombáját fogta nagy bravúrral Munro. Az osztrákok percei alatt is lankadatlan lendülettel biztatott a fehérvári publikum, így is kell, ez a sportszerű szurkolás lényege! Lazult a Red Bull szorítása, Johansson és Mihály egyenlíthetett volna, de a gól örömére még várni kellett. Eredményesen gyakorolta a Sapa az emberelőnyt, Banham volt e szituációban újra eredményes a 42. percben, 2-2. A 35. percben Pöcknek csak bejött a kaput megkerülős igyekezete, Munróról a kapuba pattant a pakk, 2-3. Nem csökkent  az iram, de az eredmény nem változott. Ami a vendégnek bejött, a házigazdáknak nem, de persze így is jó meccset láthatott a nagyérdemű.

- Jó a mérkőzés, az osztrákok kicsivel gyorsabbak, az egy gólos előnyük reálisnak mondható – jelentette ki Sárközy Tamás professzor, a honi jégkorong szövetség korábbi elnöke.

Rosszul kezdődött az utolsó 20 perc: az  addig remeklő Munro benézte Kinasewich lövését, 2-4. Nem sokkal később, a 43. percben már az összeroppanástól kellett félteni a Sapa Fehérvár AV19 együttesét, ugyanis következett az ötödik Salzburg gól, Glenn lőtte emberelőnyös helyzetükben, 2-5. Az 51.percben újabb emberhátrány, megint gól, Regier szerezte, 2-6. Jött a fütty is, mert egy perc múlva fél perc után két gólt kapott a Sapa, egyet fehérvári emberelőnynél (Lupaschuk), majd egy védelmi hiba miatt (Duncan), 2-8. Még egy nagy verekedés volt, Orbán és Davison küzdött, de a bíró is a jégre került, majd a csapat is, Keller gólja volt a kegyelemdöfés, 2-9. Az RB alaposan visszavágott a tavalyi 7-1-es Sapa sikerért.

Sapa Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg 2-9 (1-2, 1-1, 0-6)
Székesfehérvár, 3500 néző, vezette: Smetana, Sporer, Siegel, Gracnar.
Sapa: Munro - Pozsgai, Tokaji, Ladányi, Vas M. Sofron – Horváth, Pratt, Bailey, Johansson (1), Banham 2 – Orbán, Durco, Kovács, Sikorcin, Mihály (1) – Hajós, Hetényi, Magosi, Metcalfe, Benk. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Red Bull: AULD - Davison (1), Heinrich 1, Raffl (2), DI BENEDETTO 1 (1), Latusa (2) – Welser (1), Tratting, Kristler (1), Bischofberger, Keller 1 - Lupaschuk 1, GLENN 1 (1), KINASEWITZ 1, Duncan 1, Regier 1 – Mühlstein, Pallenstrang, PÖCK 1, Puschnik, Grenier (1). Vezetőedző: Pierre Pagé.
Kiállítások: 23 illetve 15 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!