Jégkorong

2012.06.20. 17:29

Pozsgai a Sapához, Hegyi a Jegesmedvékhez igazol

Dunaújváros - A jégkorong átigazolási szezon eddigi szenzációja, hogy a Dab. Docler MOL Liga-győztes csapatát két válogatott hátvéd, Pozsgai Tamás és Hegyi Ádám is elhagyja.

Agárdy Csaba

Már hetek óta a levegőben lógott a két játékos távozása, de a hírt senki sem akarta hivatalosan bejelenteni. Szerdán azonban robbant a bomba: Pozsgai Tamás a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-csapatában, míg Hegyi Ádám, az évről-évre erősödő Miskolci Jegesmedvéknél folytatja pályafutását. Két olyan védőről van szó, akik évek óta együtt játszanak, és az áprilisi divízió I-es ljubljanai vébén a magyar válogatott talán legmegbízhatóbb hátvédpárját alkották.

Pozsgai Tamás néhány napja - hallgatásunkat kérve - azt nyilatkozta, ha minden publikus lesz, akkor tájékoztat minket, nem így történt, más forrásból táplálkozunk. Ezek szerint a fehérvári klub tájékoztatta a jégkorong kedvelőit, hogy egyéves szerződést kötött a védővel, sőt, a DAB tavalyi légiósa, a kanadai Tyler Metcalfe (aki egyébként már magyar állampolgár) is ott folytatja pályafutását, ő a legutóbbi szezont Kazahsztánban töltötte.

A fejleményekkel kapcsolatban Azari Zsolt, a Dab.Docler elnöke az alábbiakat közölte lapunkkkal:  - Lejárt szerződésű játékosok távoztak. Az igazság az, hogy a szerződéskötésekkel vártunk a Nationalliga válaszára, mivel két csapatot csak akkor lenne értelme fenntartani, ha két bajnokságban indulunk, akkor más lenne a helyzet, akkor több játékosnak is meg kellett volna újítanunk a szerződését. Viszont most huszonnyolc szerződtetett hokisunk van. Az a baj, mindig utolsónak tudok meg mindent. Én örülnék a legjobban annak, ha tervszerűen lehetne dolgozni. Minden kiszámíthatatlan, két perc alatt változnak a dolgok. Az osztrákok is hónapokig hitegettek minket. Sajnos a mai helyzetben, nehéz olyat kijelenteni, ami akár két perc múlva is megállja a helyét. Például a mai napig nem tudni, hogy a jégpálya milyen állapotban van, ki üzemelteti majd...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!